Predstavljen servis Freelance.hr

U sklopu osmog po redu Coworking Sessiona, na novoj pop up lokaciji u zagrebačkom Pepermintu, okupljenim je freelancerima predstavljena beta verzija servisa Freelance.hr namijenjenog projektnom zapošljavanju nezavisnih profesionalaca.

Freelanceri okupljeni na sessionu u organizaciji Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca (HDNP) prvi su imali priliku izraditi svoje profile i pružiti povratne informacije vezane uz funkcionalnosti web servisa te prijedloge za njegov daljnji razvoj. Novolansirani servis od ovog je trenutka javno dostupan svim nezavisnim profesionalcima te naručiteljima poslova na web adresi www.freelance.hr

Servis je mnogo više od platforme za pronalazak poslova. Danas smo lansirali samo osnovnu razinu funkcionalnosti. Na Freelance.hr-u nastavljamo kontinuirano raditi kako bi u potpunosti zaživio kao ‘projekt zajednice za zajednicu’. Na taj način smo ga i osmislili nakon što smo, prije nekoliko mjeseci, uočili potrebu za ovakvom web destinacijom na domaćem tržištu, pojasnio je na prezentaciji Matija Raos, predsjednik novoosnovanog HDNP-a. Raos je ujedno i inicijator Coworkinga Croatia, koji je kroz svoj dosadašnji rad okupio i upoznao potrebe nekoliko stotina freelancera u potrazi za svojom coworking zonom.

Servis Freelance.hr nezavisnim profesionalcima omogućuje izradu profila dostupnog naručiteljima koji prakticiraju projektno zapošljavanje. U prvoj, upravo okončanoj fazi projekta okupili smo više od 400 preliminarno registriranih freelancera te desetak naručitelja poslova koji su u stalnoj potrazi za kvalitetnim kadrovima za svoje projekte, pojašnjava Andrey Shtylenko, voditelj poslovnog inkubatora Studio Antar, zaduženog za izradu i razvoj samog servisa.

Freelanceri i naručitelji koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati Coworking Sessionu pozvani su da se naknadno priključe communityju čiji će glavni ciljevi biti poboljšanje standarda nezavisnih profesionalaca i konkurentnosti na tržištu rada. Freelance.hr od danas egzistira na web adresi www.freelance.hr, dok je vlastiti feedback i prijedloge za njegove nadopune moguće poslati na e-mail pozdrav@freelance.hr


Propustili ste