8. Combis konferencija inspirirana poslovanjem u digitalnom svijetu

Otvorena je tradicionalna Combis konferencija, namijenjena ICT zajednici Hrvatske i regije. Ove godine naglasak je stavljen na prožimanje digitalnog i fizičkog te osmišljavanje uspješnog i održivog poslovanja u vremenu brzih i konstantnih promjena.

Osma Combis konferencija, središnje godišnje događanje u organizaciji Combisa, regionalnog sistem integratora, otvorena je u četvrtak u Šibeniku. Ovogodišnjom krovnom temom Istražite digitalni svijet = Kreirajte novu poslovnu stvarnost, inspiriranom prožimanjem fizičkog i digitalnog svijeta, želja je ukazati na pojavu transformacije fizičkog u digitalno, ali i obrnuto, digitalnog u fizičko, što kupcima donosi bolju informiranost i veći utjecaj, a kompanijama bolju povezanost sa svijetom u realnom vremenu.

“U digitalno doba neophodno je korisnicima osigurati jednostavne, kratke, sažete interakcije kako bi nam mogli prenijeti svoje želje i kako bismo na taj način mogli predvidjeti njihove buduće potrebe. Potrebno je izići izvan vlastitih granica, u interaktivnu komunikaciju s kupcima u realnom svijetu”, izjavila je Renée Saboti Slovenc, direktorica Combis konferencije.
Govoreći o Combis konferenciji, Saboti je istaknula kako je ove godine program podijeljen u pet tematskih cjelina. Riječ je o Cloudu, sigurnosti, novom podatkovnom centru, tehnologijama sljedeće generacije i poslovnim rješenjima, a koje će publiku zasigurno potaknuti na promišljanje o budućnosti njihovog poslovanja i kako im pritom ICT može pomoći.

Predsjednik Uprave Combisa Ivan Gabrić otvorio je Combis konferenciju te naglasio kako je ICT energičan sektor koji ima mnoštvo prilika za uspjeh, izazovno i zanimljivo područje poslovanja koje se brzo i nepredvidljivo mijenja.
Smatram da najveća vrijednost leži u novim idejama i njihovoj integraciji. Integraciji industrija koje imaju ideju s IT industrijom koja ima rješenje. Moderne telekomunikacije i bankarstvo već su ostvarili brojne pozitivne poslovne pomake u posljednjih desetak godina upravo zahvaljujući IT-u. Tako i realni sektor, a sve više i državna uprava, koriste IT kao ključan element unaprjeđenja vlastitog poslovanja. Na taj način kreira se opipljiva nova vrijednost, ne samo u IT-u već i u sektoru primjene IT rješenja. Kreira se multiplikativni efekt“, izjavio je Ivan Gabrić.

Tijekom konferencije, eksperti Combisa za informatičke i komunikacijske tehnologije kao i brojni stručnjaci korisnici Combisovih rješenja te partnerskih tvrtki govorit će o tome kako su svoje poslovne sustave i način poslovanja unaprijedili primjenom ICT tehnologija.

Jens Gerhard Hartmann, član Uprave i glavni operativni direktor za poslovne korisnike u Hrvatskom Telekomu, ponosno je istaknuo kako je HT glavni partner konferencije te se osvrnuo na uspješnu poslovnu sinergiju unutar HT Grupe.
“Hrvatski Telekom nastoji implementirati i ponuditi tržištu sve najnovije tehnološke trendove, dok istovremeno razvija i svoja vlastita rješenja, pri čemu je poslovno prožimanje Hrvatskog Telekoma i Combisa izrazito važno. Sa Combisom smo ujedinili naše najbolje sposobnosti – know-how, tehnologiju, ljude, a kao tvrtka koja uspješno kombinira digitalnu stvarnost i stvarne događaje, možemo otvoreno izraziti ponos što smo partneri 8. Combis konferencije i što možemo podržati ono što je važno i za nas, a to je kvalitetan način poslovanja u okruženju digitalnih tehnologija”, rekao je Hartmann.

Combis konferencija traje dva dana, a bit će zaključena panelom “Što najveći i najbolji kažu o sadašnjosti i budućnosti uređaja za pohranu podataka?“, diskusijom predstavnika najvećih svjetskih IT tvrtki o najnovijim trendovima u razvoju uređaja za pohranu podataka i tehnologijama koje moderni IT danas mora imati.

Uz HT, glavnog partnera, konferenciju su podržali zlatni sponzori Arrow ECS, Cisco, Dell, IBM, Imperva, Microsoft, NetApp, Samsung i Trend Micro, srebrni sponzori FireEye, Lenovo, Lexmark i Oracle te medijski pokrovitelji Antena Zagreb, magazin Banka, ICTBusiness.info, Lider, časopis Mreža, planb.hr, Poslovni savjetnik, SEEbiz.net, Tportal.hr i Večernji list.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 8. Combis konferencije.


Propustili ste