Perpetuum Mobile objavio realizaciju projekta Cedeterija.com

Perpetuum Mobile dovršio je rad na projektu za Cedeteriju. Rezultat zajedničke suradnje je potpuno obnovljeni web portal za kupovinu glazbe.

Ljubitelji glazbe na hrvatskom i regionalnom tržištu dugi niz godina nisu bili u mogućnosti na jednostavan i legalan način kupovati digitalnu glazbu. O uzroku ovog problema postojala su razna tumačenja, od nespremnosti Applea i drugih velikih korporacija da izađu u susret kupcima na ovim tržištima, do ukazivanja na ulogu ZAMP-a i drugih srodnih organizacija.

Ne ulazeći u razloge zbog kojih je ovaj problem trajao godinama, Cedeterija je odlučila stati mu na kraj pokretanjem vlastitog glazbenog web-shopa – cedeterija.hr od danas je cedeterija.com. Posao globalnog prelaska s .hr na .com je povjeren Perpetuumu. Na obostrano zadovoljstvo suradnja je uspješno realizirana i danas kupcima u Hrvatskoj, a uskoro i u regiji, konačno stoje na raspolaganju albumi i pojedinačne pjesme u MP3 formatu kao i – naravno – u „starom dobrom“ CD formatu.

Posebnost projekta je suradnja Cedeterije s kompanijom Digiplug, koja osigurava dostupnost velikoj bazi digitalne glazbe međunarodnih autora i izvođača. U prvom koraku osiguran je katalog kompanije Universal, a ponuda ostalih glazbenih kompanija uključivati će se u idućim koracima. Trenutno kupcima Cedeterije na raspolaganju stoji preko 400,000 glazbenih zapisa domaćih i stranih izvođača, od Nene Belana i Hladnog piva do Adele i Rolling Stonesa.

Kupujući i preslušavajući glazbu na www.cedeterija.com, posjetitelji nemaju (niti bi trebali imati) uvid u kompleksnost sustava koji je u pozadini. Web dućan integriran je s ERP sustavom klijenta (radi se o vrlo popularnoj aplikaciji WAND). Poseban je tehnički izazov bila integracija s Digiplug sustavom.

Cedeterija.com danas pokriva hrvatsko tržište, no već tijekom idućih nekoliko tjedana otvoriti će svoja vrata i regionalnim ljubiteljima glazbe.

„Drago nam je što smo konačno omogućili kupovinu digitalne glazbe tržištu kojemu je glazba u ovom obliku već godinama uskraćena“ rekao je Kristian Nardić iz Cedeterije. „U Perpetuumu smo našli snažnog partnera koji nas uspješno prati u ovom pionirskom poduhvatu. Prvi korak je iza nas, ali tek nam preostaje realizacija punog potencijala digitalne glazbe i niza servisa koji se na nju oslanjaju“.

„Zadovoljstvo nam je bilo raditi s Cedeterijom na ovom zadatku.“ rekao je Blerim Sela, predsjednik uprave Perpetuum Mobile d.o.o. „Tokom rada na projektu iskrslo je nekoliko ozbiljnih izazova, ali naš e-commerce team upravo na njima je pokazao svoju kvalitetu. Veselimo se daljnjem širenju Cedeterija.com projekta.“


Propustili ste