Top 5: Alternative Instagramu

Instagram vam je postao previše 'mainstream'? Sumnjičavi ste prema njegovim uvjetima korištenja i politici privatnosti? Smatrate da su Instagram preplavili korisnici kojima nedostaje kreativnosti i talenta? Ili jednostavno želite isprobati nešto novo? Donosimo vam pet alternativa Instagramu, koje nude jednako dobre opcije i filtere kao razvikani foto-video servis u Facebookovom vlasništvu, a u nekim stvarima su možda još i bolje... Oslobodite svoju kreativnost!

5. Pheed
‘Express yourself.’ Ne nije, riječ o Madonninoj pjesmi nego o sloganu Pheeda, društvene aplikacije koja korisnicima omogućava kreiranje i dijeljenje različitog multimedijalnog sadržaja, uključujući fotografije, videozapise i zvučne snimke. Pheed je krajem prošle godine zabilježio ogroman skok u broju korisnika, nakon velikih kontroverzi oko novih uvjeta korištenja Instagrama (prema kojima si je taj servis davao pravo na prodaju korisničkih fotografija). Pheed se posebno ističe po tome što svojim korisnicima pruža i mogućnost da nešto zarade na sadržaju koji su kreirali. Zbog toga ova platforma ima velik ima potencijal da postane ‘sljedeća velika stvar’ u svijetu društvenih mreža.

4. Snapseed
Ako su vam potrebne malo naprednije opcije od Instagrama, Snapseed je možda ono što tražite. Ova mobilna aplikacija pruža niz alata za obradu fotografija, poput obrezivanja, podešavanja svjetline i kontrasta, automatskog ‘poboljšavanja’ te dodavanja okvira, tekstura, kao i neizbježnih filtera. Snapseed je kreirala tvrtka Nik Software, koju je lani kupio internetski div Google, pa stoga i ne čudi što aplikacija pruža mogućnost brze podjele fotografija na Google Plus.

3. Camera Awesome
Želite li izvući najbolje iz svojih fotografija? To bi vam mogla omogućiti ova aplikacija za iPhone i iPad, čiji kreatori tvrde kako ćete pomoću nje ljudima moći prodati priču da ste poznati fotograf. Camera Awesome obiluje poprilično naprednim opcijama i alatima za obradu fotografija, a također omogućuje i snimanje videozapisa. Ako vam pak nisu dovoljni besplatni filteri i efekti, na raspologanju ih imate još više od 250 koji se mogu kupiti. Cijena jednog seta od devet efekata iznosi 0,99 dolara.

2. StreamZoo
Poput svih sličnih servisa i aplikacija, StreamZoo nudi mnogo filtera i opcija za obradu fotografija. Međutim, StreamZoo je i društvena mreža u pravom smislu te riječi jer omogućuje chatanje, slanje privatnih poruka, praćenje hashtagova, kreiranje javnih i privatnih grupa, pa čak i blokiranje neželjenih osoba. Osim toga, aktivni i kreativni korisnici mogu osvajati bodove koji im donose određene virtualne nagrade i popularnost u zajednici.

1. Pixlr-o-matic / Pixlr Express
Pixlrovi alati imaju gotovo sve što vam treba za brzu i učinkovitu obradu fotografija s impresivnim rezultatom. I dok je Pixlr-o-matic usmjeren prvenstveno na filtere i okvire, sestrinski servis Pixler Express među ostalim pruža osnovne mogućnosti ‘fotošopiranja’, ali i niz zabavnih dodataka poput ‘naljepnica’ i stiliziranih natpisa. Svakako je korisna i opcija za izradu kolaža, s bogatim izborom različitih prijeloma. Pixler posebno oduševljava brzinom, intuitivnošću i jednostavnošću korištenja, bez obzira koristite li njegovu web inačicu ili mobilnu aplikaciju.

cta-planb-3


Propustili ste