Oslobodite blagdansku kreativnost uz pomoć interneta!

Kako do ideja za ukrase, čestitke i ostale 'sitnice' koje blagdane znače? Donosimo nekoliko internetskih odredišta koja će zasigurno probuditi vašu inspiraciju!

Tehnološki napredak učinio je informaciju dostupniju nego ikad prije, a tehnologija je ušla u svaku poru našeg života. Kad se vratim u doba mog djetinjstva sjećam se kako sam za svaku informaciju koju sam željela dobiti brzinski, a da ne moram istraživati knjige, morala pitati mamu ili nekog odraslog – i nekako se podrazumijevalo da će ta osoba imati već neki odgovor.

U današnje vrijeme, čim naučiš čitati, dovoljno je pristupiti internetskoj tražilici za odgovore na sva pitanja. Već i malo dijete od tri godine kaže “Pitaj Google!” kad mu ne ponudiš zadovoljavajući odgovor na postavljeno pitanje. Danas neću komentirati negativan aspekt navedenog, nego ću se koncentrirati na kreativnu dimenziju sveprisutnog nam interneta koji nudi pregršt ideja za blagdansko vrijeme.

Do čestitke u par koraka

Gradovi bliješte u tisućama i tisućama šarenih lampica, a trgovine, štandovi i trgovački centri prepuni su ideja za poklone. Izobilje koje nam se nudi pomalo gubi smisao kad želimo osobi koju volimo pokloniti nešto osobno, od srca. Zapitajte se samo kad ste posljednji put za blagdane dobili čestitku u poštanski sandučić. Od ideje do realizacije dovoljno je nekoliko minuta, a najljepše čestitke u vlastitoj izradi osvojit će srca vaših najdražih. Dovoljno je samo zaputiti se na internet…

Stranica Splitcoaststampers svoj je naglasak stavila na velik broj ideja za izradu čestitki. Registracijom imate pristup tutorijalima, forumima i možete preuzimati predloške, a ako ste u stisci s vremenom i kupiti ručno izrađene čestitke. Osim ideja, možete pročitati zanimljive i kreativne blogove.

Na blogu Papertrey Ink možete pak besplatno preuzimati besplatne radne listove i savjete za izradu čestitki.

Curbly vam osim ideja za čestitke donosi i savjete za zamatanje poklona, izradu ornamenata te pregršt drugih zanimljivih stvari.

Ništa bez blagdanskih ukrasa

Izbor božićnih ukrasa govori dosta o karakteru osobe. Kreativne osobe eksperimentirat će bojama i oblicima, dok će osobe mirnijega karaktera najčešće izabrati jedan do dva tona koji će se provlačiti kroz kompletno uređenje doma. Odabrali smo za vas nekoliko kreativnih rješenja za izradu unikatnih ukrasa. Pustite mašti na volju!

U svojim prvim susretima s kreativnim radionicama i stranicama za iste nabasala sam na Hobycraft. Iz nekog razloga bila je to ljubav na prvi pregled. I dan danas, nakon puno odrađenih radionica i dalje se vraćam po ‘friške ideje’ upravo na tu stranicu. Bez obzira na velik broj kvalitetnih odredišta s kojima sam se poslije susretala na Pinterestu, Facebooku i drugim bespućima interneta, ona je uvijek ‘ona prva’.

Gledajući od malih nogu mamu kako stalno nešto lijepi, reciklira i igra se sa šljokicama, moja djeca su nastavila istim stopama. Ponosna sam što digitalne alate koriste upravo za tu namjenu, a ponekad i meni daju savjet za dobre video blogove.

Kad ideje presuše posjetimo YouTube kanale WhatsUpMoms ili IdunnGoddess.

Osim beauty i savjeta za uređenje, SaraBeautyCorner nudi i ideje što pokloniti za blagdane.

Inspiraciju za ukrašavanje doma i božićne jelke možete potražiti i na stranicama Nobiggie, Woohome ili Popsugar.

Većinu materijala za kreativne ideje pronaći ćete zasigurno u svome domu, a za sve ostalo tu su hobby shopovi. Uživajte!


Propustili ste