Odabrano 7 novih startupa za ZIP

Zagrebački Inkubator Poduzetništva donosi uzbudljive vijesti: završen je proces selekcije prijavljenih projekata i odabrana je druga generacija startup timova koji ulaze u ZIP-ov program predinkubacije

Odabir projekata vodili su osnivači ZIP-a Ivo Špigel, Saša Cvetojević, Mihovil Barančić i Damir Sabol, a sa strane Sveučilišta u Zagrebu, s kojim ZIP ima uspostavljenu programsku suradnju, sudjelovala je i dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije. Selekcija se odvijala u dva koraka: od svih zaprimljenih projekata prvo su odabrani oni koji zadovoljavaju sve osnovne kriterije ocjenjivanja (inovativnost, tržišni potencijal, disruptivnost i tim), koji su zatim pozvani u ZIP održati prezentaciju uživo, tzv. pitch. Naposlijetku je na temelju pitcheva i ukupnog dojma izvršen konačni odabir projekata.

Sedam novih startupa koji ulaze u ZIP su:

agroNode – inteligentni sustav navodnjavanja poljoprivrednih kultura

Appointment Labs – pametni cloud-based sustav rezervacija za uslužne djelatnosti

MadBarz – web portal i brand koji okuplja globalnu Street Workout zajednicu

Potrčko – platforma za brzo i pouzdano ugovaranje jednostavnih poslova

Sizem – web i mobilna aplikacija koja ženama pomaže ispravno izmjeriti veličinu svojih grudi i pronaći grudnjake i odjeću u kojoj će se osjećati ugodno

Sport In Time – SaaS rješenje za tekstualni prijenos sportskih događaja uživo

Startupality – sistematizirani skup alata za razvoj poslovne ideje u uspješno poduzeće

Treba napomenuti da je projekt MadBarz već ranije osvojio članstvo u ZIP-u kao jedan od pobjednika na natjecanju Startup Live Zagreb, međutim usprkos tome nije izostao sa finalnih prezentacija, iskoristivši priliku da se predstavi budućim kolegama.

Novi timovi će se pridružiti kolegama iz prve generacije ZIP-ovih startupa idući utorak, 2. travnja, i intenzivno nastaviti s razvojem svojih projekata u novom, poticajnom radnom okruženju sa svim neophodnim resursima te se uključiti u ZIP-ov mentorski program i aktivnosti. Osnivači ZIP-a su vrlo zadovoljni što je njihova inicijativa prepoznata, što su ponovo dobili kvalitetne prijave i što će Zagrebački Inkubator Poduzetništva moći pružiti podršku još jednom kontingentu perspektivnih startup projekata.


Propustili ste