Noć muzeja: Kad tehnika zapjeva i progleda

Za naš najdraži muzej - riječki Peek&Poke muzej starih računala i informatičkih tehnologija - a uz podršku K3 Telekoma smo producirali knjižicu u kojoj su trajno pohranjene posebnosti ovog Muzeja, a koju će svaki posjetitelj Peek&Pokea ponijeti sa sobom kao uspomenu i trajni podsjetnik

Jedinstvena muzejska atrakcija u ovom dijelu Europe – riječki Muzej računala i informatičkih tehnologija Peek&Poke – u Noći muzeja priprema originalan, bogat i raznovrstan program za posjetitelje svih uzrasta. Osim toga, u suradnji s K3 Telekomom, Peek&Poke je kreirao besplatnu knjižicu u kojoj su objedinjene najzanimljivije priče, najinteresantniji eksponati i najvažniji projekti Muzeja od osnutka do danas.

Peek&Poke svoju, šestu po redu, Noć muzeja dočekuje kompletniji nego ikad. Fundus od preko 1500 izložaka hrvatske, regionalne i svjetske računalne povijesti te knjižnica sa računalnom i srodnom literaturom koja broji preko 4000 naslova – čine ga najvećom vremenskom kapsulom ICT industrije u ovom dijelu Europe. Projekt je prepoznat u lokalnim, nacionalnim i međunarodnim okvirima, a jedinstvena kombinacija edukacije, doživljaja i zabave koju nudi zaslužni su za to što se ovaj Muzej nalazi na vrhu ljestvice omiljenih kulturnih institucija računalnih entuzijasta svih uzrasta.

U skladu sa svojom reputacijom originalnog i autentičnog muzejskog projekta, Peek&Poke je program svoje šeste Noći muzeja nazvao Kad tehnika zapjeva i progleda, a među ostalim to znači da je za najmlađe pripremljena igraonica na prastarim i onim manje starim igraćim konzolama dok će oni stariji ljubitelji elektro zvukova i svjetlosnih instalacija od 22 sata slušati “Karaoke za mašine” dua JMZM, Vazmoslava Mraka, VJ Marrocca i gospodina Brodskog u video editoringu, te uživati u posebno osmišljenim mapping projekcijama na “piramidi” Peek&Pokea.

Šesto izdanje po redu donosi i neke promjene – Peek&Poke će tako u petak 25.01. biti otvoren  čitav dan, točnije od 10:00 do 1:00 u noći, a kako pravila ove manifestacije nalažu – ulaz je za sve posjetitelje besplatan od 18 sati do završetka večeri.

Prepoznavši vrijednost ovog projekta, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, K3 Telekom u suradnji s Peek&Pokeom  je za ovu Noć muzeja kreirao i otisnuo knjižicu u kojoj su trajno pohranjene posebnosti ovog Muzeja, a koju će svaki posjetitelj Peek&Pokea ponijeti sa sobom kao uspomenu i trajni podsjetnik.

“Ponosni smo što možemo podržati jedan tako vrijedan projekt kakav je Peek&Poke”, kazao je Boris Stipetić, predsjednik Uprave novog operatera K3 Telekoma o ovoj suradnji.  “Promocija računalnih i telekomunikacijskih tehnologija Hrvatskoj je još uvijek itekako potrebna, projekti poput ovog moraju biti utkani u hrvatski kulturni i društveni život, a gledano iz pozicije telekom-kompanije – da nije bilo uređaja i tehnologija koje je od ropotarnice povijesti spasio Peek&Poke, ne bi bilo ni naše inovativne Keter Air tehnologije”, zaključuje Stipetić.

Ako niti to nije dovoljno da posjetite ovaj jedinstveni projekt, podsjetit ćemo da je Peek&Poke je 2012. uvršten u knjigu Avantura u muzejima koja obrađuje 38 najzanimljivih muzeja u Hrvatskoj, a prošle godine poznati avio-prijevoznik Ryanair ga je u svom magazinu koji promovira kulturu putovanja uvrstio na prestižnu ljestvicu 50 vrhunskih europskih destinacija koje svatko mora posjetiti.


Propustili ste