Weekend Media Festival: Rekordnih 135 prijava za SoMo Borac

SoMo Borac je okupljalište digitalnih profesionalaca na Weekend Media Festivalu na kojem se nagrađuju najbolji radovi iz društvenomrežnih, odnosno mobilnih kategorija.

U žiriju koji je ocjenjivao radove sjedilo je 18 digitalnih stručnjaka iz cijele regije koji su se sastali u petak, 12. rujna, i tijekom cijelog dana u prostorima Algebre, odlučivali o najboljima. Ove godine zabilježen je rekordan broj prijava, njih čak 135, što je za 35 prijava više u odnosu na prošlu godinu.

Najviše prijava bilo je u kategoriji SoMo Face37, zatim slijede SoMo Content s 20 prijava i There’s not A Problem That I Can’t Fix, Cause I Can Do It In The Mix sa 17 prijava. Aplikacija s velikim A imala ih je 16, Hodam i gledam te Viralni blockbuster 11, CM godine 13, a SoMust Have 10 prijava.

”Jako smo zadovoljni ovogodišnjim brojem prijava”, rekla je Ružica Vrdoljak iz organizacije SoMo Borca, ‘‘no, prije svega njihovom kvalitetom”. ”Pred žirijem je bio stvarno težak posao, jer smo imali velik broj odličnih radova, kao i samih prezentacija. Znatno se povećao broj prijava u mobilnim kategorijama, što jasno pokazuje da idemo jače prema mobile first strategiji.”

”Puno više prijava dolazi iz cijele regije i kvaliteta je strahovito narasla”, rekao je Davor Runje iz Drapa, jedan od članova žirija, dok je Milica Cetinić iz Jasno i glasno zaključila kako je ”gušt gledati što je digitalna industrija radila u cijeloj regiji”. Luka Abrus iz Pet minuta otkrio je kako ”žiriranje nije teško, jer se radi o zanimljivim i inovativnim projektima’‘, dok je Tomislav Krištof iz Algebre nadodao ”da su svi radovi vrlo dobri, ali da osciliraju u načinu prezentacije”.

Kako je bilo na žiriranju pogledajte u videu:

Dodjela SoMo Borac nagrada održat će se u subotu, 20. rujna, u 12:30 sati na Weekend Media Festivalu u dvorani Vikendica, gdje ćete imati priliku pogledati najbolje regionalne radove u Social i Mobile kategorijama.


Propustili ste