Sedam godina Twittera

Twitter je 21. ožujka proslavio sedmi rođendan

Teško je povjerovati da ova društvena mreža postoji već sedam godina. Hrvati su, doduše, Twitter otkrili nešto kasnije, a nisu ga ni prihvatili tako dobro kao Facebook. No vjerujem da se nama, redovitim korisnicima najbrže društvene mreže na svijetu čini kao da smo jučer objavili svoj prvi tweet, koji je vjerojatno glasio: Moj prvi tweet. Da vidimo kako ovo funkcionira.

Twitter je osvojio svijet svojim revolucionarnim pristupom vrlo kratkim blogovima (eng. micro-blogging). Ograničivši jedan tweet na 140 znakova, bez prikazivanja multimedijalnih sadržaja izravno na timelineu, Twitter je postao globalno središte brzog prenošenja informacija. Uvođenjem popularnoga hashtaga omogućio je korisnicima efikasno pretraživanje i filtriranje sadržaja, osiguravši si položaj platforme broj jedan za izravno praćenje zbivanja i aktualnosti na svjetskoj razini.

Na službenom Twitterovu blogu osnivači Jack Dorsey, Evan Williams i Biz Stone objavili su video u kojem se prisjećaju nekih od najboljih trenutaka iz proteklih sedam godina. Spomenuli su i prvi tweet ikada objavljen, citirali prigodnu englesku izreku ‘Keep a thing seven years, and you’ll always find a use for it i zahvalili 200 milijuna aktivnih korisnika na 400 milijuna tweetova koje objavljuju svakoga dana.

cta-planb-3


Propustili ste