Top 5: Internetske rubrike koje morate pratiti

Izdvajamo nekoliko zanimljivih rubrika i kolumni s poznatih portala koje vrijedi redovito pratiti!

U vrijeme društvenih mreža većina nas pronalazi vijesti i sadržaj na Facebooku ili Twitteru gdje nam sve stiže „servirano na pladnju”. Pritom su mnogi već izgubili naviku ciljanog dolaska na neku mrežnu stranicu i istraživanja njezinih tekstova i rubrika. To je zapravo šteta jer nam mnogo toga zanimljivoga može promaknuti ako se oslanjamo isključivo na ono što nam Facebookovi algoritmi puštaju na timelineu. Stoga izdvajamo nekoliko zanimljivih rubrika i kolumni s poznatih portala koje vrijedi spremiti u svoje oznake i redovito pratiti!

Joblo – The UnPopular Opinion

Filmova ima raznih: dobrih, loših, osrednjih, ultimativnih remek-djela i potpunih katastrofa. Međutim, gotovo da nema omraženog uratka u kojem se ne može pronaći nešto dobro ili hvaljenog filma bez ijedne mane. Upravo je to misao vodilja kolumne The UnPopular Opinion na filmskom portalu Joblo.com koja donosi drugačiji pogled na djela koje je publika ili voljela ili mrzila, uz zanimljive argumente autora i novu perspektivu s vremenskim odmakom.

Mashable – Watercooler

Mashable sigurno ne treba posebno predstavljati, ali možda niste znali za njegovu rubriku Watercooler zahvaljujući kojoj ćete biti u tijeku s novim viralnim hitovima, neobičnim vijestima iz svijeta i ostalim zabavnim sadržajem koji je trenutačno popularan na internetu. Drugim riječima, idealno je odredište kada imate višak slobodnog vremena!

Io9 – Postal apocalypse

Sjećate li se rubrika iz tiskanih časopisa u kojima su čitatelji postavljali pitanja i čekali na odgovor u sljedećem broju? Sličan koncept ima zanimljiva rubrika Postal apocalypse na io9.com, popularnom portalu za SF, pop-kulturu i znanost. Svakog četvrtka objavljuje se novi niz pitanja čitatelja i vrlo duhovitih odgovora, a teme su standardne: stripovi, filmovi, serije, videoigre, odnosno sve ono što zanima modernog geeka. Želite li znati zašto Thing ne nosi hlače u novoj verziji Fantastične četvorke? Zanima li vas zašto su stripovski junaci uvijek u formi? Mogu li novi Ratovi zvijezda biti dobri ili su samo razvikani? Odgovore na ta i ostala pitanja donosi vam Postal apocalypse!

The Verge – Longform

Iako internetska publika u pravilu naginje kraćoj formi, sve više portala u posljednje vrijeme objavljuje i dugačke reportažne ili analitičke tekstove, a neke od najboljih pronaći ćete u Vergeovoj rubrici Longform. Osim što zahtijevaju više od letimičnog skeniranja pogledom, Vergeovi „longreads” članci bogato su dopunjeni multimedijom i kvalitetnim fotografijama, pri čemu gotovo nijedan ne izgleda jednako. Jedan od najboljih primjera njihov je fascinantan tekst o virtualnoj stvarnosti u kojem se na inovativan način poigrava s formom i načinom prezentacije internetskog sadržaja.

The New Yorker – Cartoons

Legendarni The New Yorker poznat je po kvalitetnom sadržaju i u tiskanom i internetskom izdanju, a posebice se ističe redovitim objavljivanjem karikatura i humorističnih ilustracija. Osim novih karikatura koje se svakodnevno dopunjuju, u rubrici Cartoons može se pronaći njihova bogata arhiva. Za čitatelje postoji i redoviti tjedni natječaj u kojem se od njih traži da osmisle duhoviti tekst za ponuđenu ilustraciju. Požurite po dnevnu dozu pametnog humora!


Propustili ste