Codeanywhere dostigao 100.000 korisnika

Jedna od najpopularnijih web aplikacija za programiranje slavi svog 100.000-tog korisnika te najavljuje nove funkcije i nove mobilne verzije koje će podržavati iste mogućnosti kao i web aplikacija.

Codeanywhereovo dostizanje 100.000 korisnika govori nam da programeri polako ali sigurno prelaze u Oblak. Riječ je o web aplikaciji koja omogućava ne samo programiranje u Oblaku nego i preuzimanje datoteke sa S/FTP servera, Dropboxa ili GitHuba, te kao jedino multiplatformsko rješenje za programiranje (podržava iOS I Android uredaje), omogućava i programiranje u pokretu – bilo gdje i bilo kad.

“Iskoristili smo način na koji korisnici programiraju na svojim desktop aplikacijama te ih prekopirali u Oblak. Ovaj način omogućava korisnicima da se jednostavno prebace s desktopa na Codeanywhere. Tek kada smo to ostvarili krenuli smo uključivati funkcije koje samo aplikacija u Oblaku može pružiti, te sa ovom prekretnicom uvjeren sam da smo na pravom putu.” izjavio je suosnivač ove web aplikacije, Ivan Burazin.

Codeanywhere već ima priličan broj funkcija koje se očekuju od desktop aplikacije, ali one koje nedostaju će biti integrirane do kraja godine. Nove funkcije koje možemo očekivati su potpuno prilagodljiv urednik, terminal podrška i podrška za još više usluga trećih strana, kao sto su Google Drive, Amazon AWS i drugi.

Broj preuzetih mobilnih aplikacija sada se gotovo podudaraju s brojem novih korisnika, iz tog razloga Codeanywhere uskoro izdaje nove mobilne aplikacije koje će imati sve funkcije kao i internet verzija.


Propustili ste