SoMo Borac – 3D isprintana nagrada!

Nagrada koja prepoznaje najbolje u društveno mrežnim i mobilnim kategorijama, a koja će se dodijeljivati prvi put ove godine i to na Weekend media festivalu, isprintana je 3D printerom

Uzbudljiva tehnologija 3D printanja zavladala je svijetom pa tako već možemo printati hranu, glazbene instrumente ili – nagrade. SoMo Borac nagrada koja se dodjeljuje na Weekend media festivalu u organizaciji magazina planb.hr te agencija Gingernet i Jasno i glasno, najbolje će nagraditi odlično osmišljenom i na 3D printeru isprintanom nagradom. SoMo Borac se tako među prvima u svijetu može pohvaliti ovako napravljenom nagradom!

Obzirom da je SoMo Borac nagrada koja prepoznaje inovativnost i originalnost u društveno mrežnom i mobilnom segmentu i samo finale, odnosno nagrada koju dijelimo, morala je simbolizirati baš ta dva elementa. A kao najvažnija internetska nagrada i SoMo Borac treba biti predvodnik u inovacijama i zato je na 3D printeru isprintana nagrada bila logično i iznimno zabavno rješenje, rekao je Boris Ličina kreativni direktor agencije Jasno i glasno.

Što se samog procesa izrade tiče, za printanje jedne nagrade bilo je potrebno 496,12 minuta i 90,265 kubičnih centimetara plastike, odnosno nešto preko 12.5 metara plastičnog filamenta. Za ispis je, usput, korištena PLA plastika, koja se radi od obnovljivih izvora te je bio-razgradiva. Nagrade je izradila tvrtka Orca design a na sastavljanju sudjelovao studio rukotvorina Dve cvoke.

Dodjela SoMo borac nagrada održat će se na Weekend media festivalu, u subotu 21. rujna u 12 i 30 sati u dvorani Vikendica.

cta-planb-3


Propustili ste