Na Shift dolaze predstavnici najpoznatijih developerskih kompanija

Codeanywhere Shift Conference 2016 i ove godine u Splitu predstavlja eminentne govornike iz informatičkog svijeta.

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu će kroz dva konferencijska dana, 2. i 3. lipnja, tradicionalno postati glavno odredište za IT stručnjake, domaće i strane institucije, predstavnike investicijskih fondova, studente i medije. Osim uvaženih predstavnika najpoznatijih svjetskih startup tvrtki, Codeanywhere Shift Conference 2016 očekuje preko 1200 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Dosad najavljenim predstavnicima tvrtki poput Shazama, Intercoma, Operatora, Localyticsa, GitLaba, Trella, Cloud66-a, Toptala, Particlea, pridružuje se novi set eminentnih govornika najvećeg startup događaja u ovom dijelu Europe.

Jedan od njih je Edward Bridges, Engineering Manager iz Squarespace-a, koji je od pokretanja u 2004., narastao na više od 500 zaposlenika u 190 zemalja, a milijuni korisnika su stvorili vizualno upečatljiv identitet baš na ovoj platformi. Bridges će na Shift konferenciji pričati o nužnim kompromisima pri kreiranju vrhunskih mobilnih proizvoda te o posvećenosti izvrsnosti, što je i njih dovelo do uspjeha.

Andrija Vučinić predstavlja Automattic, čija je tržišna vrijednost procijenjena na više od 1,6 milijardi dolara. Ova tvrtka stoji iza brojnih giganata poput WordPressa, Jetpacka, Gravatara i drugih. Vučinić u Automatticu radi kao code manager, a na splitskoj HNK pozornici će govoriti o načinu rada, trendovima, inovacijama i izazovima programera i cijele industrije.

Docker je platforma koja dozvoljava programerima, sistem administratorima i ljudima sličnih profesija kreiranje i održavanje aplikacija u kontejneru. Borja Burgos je Product Manager tvrtke Docker, koji će na Shiftu govoriti o važnosti korištenja pravog alata za pravi posao kako bi se učinkovito kreiralo, pokrenulo i upravljalo aplikacijama, što Docker i jest.

U Split dolazi i Uri Goldshtein, Core Developer open source tvrtke Meteor, koja predstavlja full-stack JavaScript platformu za aplikacije te okuplja sve dijelove potrebne za izgradnju modernog weba i mobilnih aplikacija, s jedinstvenom JavaScript bazom kodova.

Generalni sponzor ovogodišnje Shift konferencije je zagrebačka agencija FIVE, a podržali su
ih i Splitsko-dalmatinska županija, Hamag Bicro, Grad Split, Microsoft, Hrvatska gospodarska komora, Splitska banka, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica grada Splita kao i mnogi drugi sponzori.


Propustili ste