YouTube: Top 10 videa 2012. godine

Podvukli smo crtu ispod najgledanijih videozapisa YouTube servisa u protekloj godini

10. Felix Baumgartner
Skok na rubu pameti i svemira zbilja je bio poseban događaj 2012. godine. Felix Baumgartner skočio je s 39 kilometara visine, probio zvučni zid, malo se prevrtao te naposljetku sletio na noge, na veliku radost Red Bulla i milijuna gledatelja. Snimku je pogledalo više od 32 milijuna ljudi.

9. Ljutit tata protiv Facebooka
Što se dogodi kada bijesni tata informatičar pročita kćerinu poruku s Facebooka? Ovaj otac je sjeo, zapalio cigaretu i snimio videoporuku za nezahvalno dijete kako bi je svi mogli vidjeti. A onda je napunio svoj vjerni Colt 45 i… Pogledajte sami.

8. Dubstep violina
Čudno kako se u svijetu svakojakih mashupa (među kojima je onaj 50 Centa i seljaka stepera i dalje najbolji, sorry!) još nitko nije sjetio kombinirati violinu i dubstep. Lindsey Stirling prva je došla na tu ideju, a gledatelji – 39 milijuna njih – nisu ostali ravnodušni.

7. Sva ta pitanja
Mladi stand-up umjetnik i njegov prijatelj reper složili su viralni video o vječnom muško-ženskom ratu, povjerenju, vezama i svemu ostalome. Koliko su bili uspješni u tome, prosudite sami. Dovoljno je reći – 43 milijuna pregleda na YouTubeu. Ostatak na stranici: http://www.spokenreasonstv.com.

6. Dramatsko dugme
I ovaj smo viral već spominjali, a prošlu je godinu završio na šestome mjestu YouTube top ljestvice s 42,9 milijuna gledanja. Odlična kampanja za mali televizijski program iz Belgije, zemlje u kojoj se ništa ne zbiva.

5. Obama protiv Romneya
Obama i Mitt Romney u epskoj freestyle rap-borbi! Naravno, ne pravi političari, nego odlični glumci. Pjesma je odlična, poruka još bolja, ali je najbolji Abe Lincoln i njegov leteći ljubimac.

4. Justin Bieber: Call me baby
Carly Rae Jepsen snimila je veliki lanjski hit Call me maybe, ali se sigurno nije nadala da će na njega zaplesati Justin Bieber, Selena Gomez, Alfredo Flores, Ashley Tisdale i cijeli Big Time Rush. Naravno, djeca kao djeca – i gotovo 60 milijuna pregleda videa.

3. Kony
Ovoga lika već smo zaboravili, a polusatni video, posvećen otkrivanju istine o njemu, pogledan je 96 milijuna puta. Joseph Kony vođa je ugandske gerile poznat po regrutiranju djece u svoju vojsku. Zato što se u Sierra Leoneu i okolnim državama ne događa ništa slično.

2. Walk off the Earth: Somebody that I used to know
Ako su Bieber i slavna ekipica pomislili kako će njihova sprdačina pred kamerom oboriti sve rekorde gledanosti na YouTubeu, malo su se prešli. Internetska demokracija odlučila je da ovaj kanadski bend i njihov cover Gotyeove Somebody that I used to know mnogo bolje izgledaju!

1. PSY: Gangnam Style
Voljeli ga ili mrzili, on je kralj! Premda se govorkalo kako je milijarda gledatelja vrh vrhova, sada ispod videa na YouTubeu stoji 1 260 134 038. Usporedite je sa svježom brojkom kada ovo pročitate, bit će zanimljivo.

cta-planb-3


Propustili ste