Konferencija TNT Split okuplja na jednom mjestu turističku i IT industriju

Prva specijalizirana konferencija posvećena tehnologijama u industriji turizma na jednom će mjestu okupiti i predstaviti proizvode i tehnologije koje unaprjeđuju našu najvažniju gospodarsku djelatnost, a ulaz je za sve sudionike potpuno besplatan.

Dva tjedna je ostalo do početka konferencije TNT Split – najvećeg i najambicioznijeg skupa u Splitu i Dalmaciji, koji će na jednom mjestu okupiti dvije ključne gospodarske grane za razvoj lokalne ekonomije – turističku i IT industriju. Prva konferencija u ovom dijelu Hrvatske, potpuno posvećena novim tehnologijama koje podržavaju i usmjeravaju današnju turističku industriju će se održati 14. travnja u hotelu Radisson Blu Split, a za sve posjetitelje je besplatna.

Na konferenciji će veliki i mali hotelijeri, iznajmljivači i turističke agencije iz prve ruke doznati sve o najvažnijim tehnološkim rješenjima uz pomoć kojih mogu unaprijediti turističku ponudu i ukupan doživljaj gostiju, jednostavnije upravljati kapacitetima, te se kvalitetnije promovirati i efikasnije prodavati na domaćem i inozemnim tržištima. Informatičke i telekomunikacijske tvrtke će pak tijekom konferencije uživo demonstrirati poznate i manje poznate iskorake kreirane isključivo za tvrtke u industriji turizma.

Na konferenciji će među ostalim biti riječi o najnovijim digitalnim trendovima u industriji turizma, važnosti mobilnih platformi u prodaji i promociji usluga i kapaciteta, efikasnom upravljanju distribucijom i cijenama, novim EU zakonima koji utječu i na domaću turističku industriju, GDPR problematici i načinima za njeno rješavanje, ulozi najnovije blockchain tehnologije, te viziji razvoja turističke industrije u narednih desetak godina.

O njima će u hotelu Radisson Blu Split govoriti top stručnjaci iz obje branše – od predstavnika globalnih igrača bez kojih je današnji turizam nezamisliv (Booking, Expedia), do stručnjaka iz uglednih domaćih tvrtki koje već godinama rade s turističkim tvrtkama među kojima su Hrvatski Telekom, SeekandHit i Jasno&Glasno, Špica Sustavi, Assa Abloy i mnogi drugi.

“Turizam raste, broj gostiju je sve veći, broj hotela i turističkih agencija je sve veći, a ponekad imam osjećaj da smo još zapeli u prošlom stoljeću. Konferencija je tu da pridonese većoj efikasnosti turističkog sektora, upozna turističke djelatnike s najnovijim tehnologijama i trendovima te usmjeri njihovo poslovanje uzlaznom putanjom. Cilj svih nas mora biti razvoj i unaprjeđenje poslovanja u turizmu, tehnologija je tu, ona postoji, a na nama je da ju što bolje iskoristimo.”, objasnio je potrebu za ovakvom konferencijom organizator Mario Ćubelić.

TNT Split je jedinstvena prilika da se okupe turistički profesionalci iz svijeta turizma i informacijskih tehnologija, da sklope nova poznanstva i poslove, te u poticajnoj i dinamičnoj atmosferi educiraju. Dugoročni cilj konferencije je bolje i efikasnije umrežavanje turizma i tehnologije, te poticanje startupova na razvoj inovativnih turističkih usluga, rješenja i proizvoda, a Split, kao turistički prvak Hrvatske i grad u kojem se uspješno spajaju tehnologija i turizam, idealno je mjesto upravo za održavanje ovakve konferencije.

Organizatori konferencije su Split Tech City, ICT županija, te Cezar.hr, prijatelj konferencije je Hrvatska gospodarska komora. “Konferencija ovakvog tipa se odlično uklapa u županijski projekt ICT županija koji ima za cilj promociju i razvoj cijelog IT sektora, jer su IT rješenja u modernom turizmu neizbježna.

Spoj turizma i IT tehnologije je idealan za našu Županiju i Grad jer se nadopunjuju dvije komplementarne i jake gospodarske grane, a koje su zadnjih godina posebno poslovno jako dobro vezane. Županija će i nadalje ciljano razvijati koncept i brend Grada i Županije kao destinacijski idealnog mjesta za život i rad IT tvrtki i profesionalaca.”, kazao je Damir Brčić, iz ICT županija.

Ulaz je za sve sudionike besplatan no kako je broj sudionika ograničen, potrebno se prethodno registrirati na: http://bit.ly/TNT_Split.

Više o konferenciji možete doznati na službenoj web stranici, a novosti vezane uz TNT Split pratite i na Facebook fan stranici.


Propustili ste