Službeni micro:bit priručnik objavljen na hrvatskom jeziku

Knjigu je napisao Gareth Halfacree, autor bestselera iz područja tehnologije, a fondacija Micro:bit Foundation preporučila ju je kao službeni priručnik.

Informatički magazin VIDI izdao je hrvatski prijevod knjige BBC micro:bit, službeni priručnik.

BBC micro:bit mali je elektronički uređaj u središtu razvojne platforme namijenjene obrazovanju. Projekt micro:bit pokrenuo britanski BBC u suradnji s velikim tehnološkim tvrtkama, zajednicama korisnika i obrazovnim ustanovama kako bi se djeci pružio zabavan, jednostavan i jeftin način da razvijaju digitalne vještine. Uz pomoć uređaja, djeca, ali i odrasli, mogu učiti osnove programiranja dok se zabavljaju gradeći virtualne ljubimce, programirajući igre i još mnogo toga.

Knjigu je napisao Gareth Halfacree, autor bestselera iz područja tehnologije, a fondacija Micro:bit Foundation preporučila ju je kao službeni priručnik. BBC micro:bit službeni priručnik sadrži sve što je potrebno znati kako bi se počeo koristiti uređaj – od prvih koraka u radu s njime do programiranja igara te kako proširiti njegove mogućnosti povezivanjem dodataka.

Obrađene teme obuhvaćaju: pripremu uređaja za rad, pisanje programa u jezicima JavaScript Blocks, JavaScript i Python, rad sa senzorima ugrađenim u uređaj, povezivanje s uređajem Raspberry Pi i proširivanje mogućnosti, razvoj vlastitih sklopova i hardvera.

Kako kažu iz VIDI-ja, BBC micro:bit službeni priručnik cjelovit je resurs pomoću kojeg ćete naučiti sve tajne uređaja BBC micro:bit, a probno poglavlje knjige dostupno je na webshopu knjizara.hr.


Propustili ste