Još jednostavniji najam javnih bicikala u Zagrebu uz Vip uslugu mPrijevoz

Vip uslugom mPrijevoz od danas je moguće nadoplatiti kredit za korištenje javnih bicikala nextbike, što ovaj ekonomičan i ekološki sustav prijevoza čini još dostupnijim.

Sustav javnih gradskih bicikala nextbike je od 14. svibnja dostupan u Zagrebu, a  kredit za njegovo korištenje moguće  je nadoplatiti i uslugom mPrijevoz. Naime, u suradnji s tvrtkom Sustav javnih bicikala koja stoji iza branda nextbike Vipnet je unaprijedio i pojednostavio korištenje usluge javnog prijevoza za sve Vip i Tomato korisnike koji sada mobilnim telefonom mogu nadoplatiti svoj račun za korištenje usluge javnog prijevoza biciklom. Dovoljno je poslati SMS poruku na broj 8118 te u njoj navesti iznos kredita kojim se želi nadoplatiti korisnički račun – 20, 40 ili 80.

Prije korištenja nextbike sustava potrebno je registrirati se na web stranici www.nextbike.hr, preko mobilne aplikacije ili na samom nextbike terminalu koji su postavljeni na nekoliko lokacija u gradu. Aktivacija korisničkog računa iznosi 79 kuna, a uključuje besplatnih prvih 30 minuta najma bicikla svaki dan. Nakon isteka prvih 30 minuta korisniku se od uplaćenog limita oduzima osam kuna za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati. Vip korisnici koji nemaju bankovnu karticu, mogu se registrirati i svoj nextbike račun aktivirati uz predočenje osobne iskaznice u Vip centru u Gajevoj ulici u Zagrebu.

Suradnja s nextbikeom je novitet sustava mPrijevoz koji između ostalog koristi NFC tehnologiju, a koju je Vipnet predstavio u travnju ove godine omogućujući svojim korisnicima da klasičnu karticu pokaza za javni prijevoz u Osijeku zamijene NFC rješenjem na mobilnom uređaju. Tako će korisnici Vip NFC SIM karticu moći koristiti i za nextbike uslugu na način da je povežu sa svojim nextbike računom. Nakon toga se na terminal za iznajmljivanje bicikala mogu prijaviti koristeći samo svoj mobilni uređaj koji podržava NFC tehnologiju.

Sustav javnih bicikala nextbike u Zagrebu je implementiran na inicijativu dvojice mladih poduzetnika, Ante Gustina i Krešimira Dvorskog i do sada broji preko 1000 registriranih korisnika. S obzirom da je ovaj mladi poduzetnički dvojac s idejom javnih gradskih bicikala uspješno nastupio i na startup konferenciji „Pametnom idejom do uspjeha“, koju je sponzorirao Vipnet, ovo je partnerstvo nastavak ranije suradnje i Vipnetovog nastojanja da podupire mlade i inovativne ljude u njihovim idejama i projektima.

Nextbike terminali na kojima je moguće unajmiti bicikl smješteni su na osam lokacija u Zagrebu – na Trgu kralja Tomislava i na Kvaternikovom trgu, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, kod Tehničkog muzeja, na križanju Gundulićeve i Varšavske ulice, na križanju Petrinjske i Amruševe ulice te u Studentskom domu Stjepan Radić. Najam javnih bicikala uskoro se očekuje i u ostalim gradovima u Hrvatskoj.


Propustili ste