Jellyweek coworking session

Coworking Croatia - hrvatska nacionalna coworking zajednica, organizira zagrebački Jellyweek coworking session koji će se održati 15. siječnja u prostorijama Kina Europa.

Jellyweek globalni je događaj koji potiče i okuplja poslovne i kreativne suradnje, a sada se i Hrvatska pridružila programu zahvaljujući inicijativi Coworking Croatia koja se bavi promocijom, popularizacijom i promicanjem coworkinga u Hrvatskoj te dijeli uvjerenja i ciljeve s organizatorima Jellyweeka.

Coworking radni dan trajat će od 11 do 19 sati, a svi zainteresirani za tematiku Startups & Coworking dobit će priliku sudjelovati u razgovorima s domaćim poznavateljima startup scene, online poduzetništva i promocije: Ivom Špigelom,  Viborom Capanom, Barbarom Slade, Lukom Abrusom, Andreyom Shtylenkom te osnivačima Coworking Croatia projekta.

Virtualni Jellyweek nastao je kako bi stvarao mreže kolaborativnih struktura unutar lokalnih zajednica, te ih međusobno povezao na globalnoj razini. Trenutno je potvrđeno preko 170 događanja u ovogodišnjem Jellyweek tjednu, u 35 zemalja svijeta i na šest kontinenata.

Uz razgovore i radni session održat će se i hrvatska premijera dokumentarnog filma The Startup Kids koji predstavlja mlade poduzetnike i njihove startup uspješnice. Ideja o filmu nastala  je na Islandu u vrijeme velikog ekonomskog kolapsa u toj zemlji kada su zaljubljenice u poduzetništvo i tehnologiju Vala Halldorsdottir i Sesselja Vilhjalmsdottir poželjele  potaknuti mlade ljude na pokretanje vlastitih tvrtki i učenje od uspješnih kolega. Osim davanja podrške mladim poduzetnicima, film je također dobio financijsku podršku putem Kickstartera.

Finalna verzija filma predstavlja ukupno 23 začetnika nekih od najpopularnijih startupa današnjice. Zach Klein (Vimeo), Alexander Ljung  (Soundcloud), Drew Houston (Dropbox) i njihovi kolege sa Scribida, Foodspottinga i Techcruncha samo su neki od prisutnih sugovornika koji kroz intervjue ističu najbolja i najgora iskustva u ranim fazama razvoja svojih poduzeća. Otkrivaju raznolike načine realizacije danas unosnih projekata te pokušavaju odgovoriti na pitanje o poželjnim karakteristikama i znanjima koja čine uspješnog startup osnivača.

Zagrebački coworking session, koji će lokalno podržati treći po redu međunarodni Jellyweek s ciljem promicanja rastuće kulture novih formi rada i načina suradnje, besplatan je, a o tome možete saznati više na linku.


Propustili ste