Top 9 korisnih aplikacija za optimizaciju Android mobitela

Priča je dobro poznata: kupili ste novi pametni telefon i u početku radi kao urica. Međutim, kako vrijeme prolazi, na njemu je sve više aplikacija, datoteka i ''smeća'' pa vaš ljubimac postaje sve sporiji, sklon smrzavanju ili čak spontanom gašenju, pogotovo ako je riječ o malo starijem modelu telefona. Kako bi ipak izbjegli takve situacije ili ih barem sveli na razumnu mjeru, donosimo vam pregled nekoliko korisnih aplikacija koje bi trebale optimizirati i ubrzati vaš pametni telefon. U tekstu smo se koncentrirali na aplikacije namijenjene korisnicima Androida.

Android Assistant

Veličinom mala aplikacija (727 kilobajta) nudi čak 18 opcija za poboljšanje performansi i ubrzavanje rada vašeg pametnog telefona te štednju baterije. Za one koji vole programčiće ”sve u jednom”.

Android Booster  

Android Booster sadrži velik broj opcija za ubrzavanje rada mobitela, a vjerojatno ćete najčešće koristiti alat za optimizaciju s pomoću kojega jednim dodirom možete zatvoriti nepotrebne aplikacije i tako osloboditi memoriju. Android Booster omogućuje i automatsku optimizaciju, uklanjanje aplikacija, upravljanje datotekama, skeniranje virusa, štedni rad baterije itd.

AppMgr III

AppMgr III olakšava premještanje drugih aplikacija iz interne na vanjsku memoriju te daje veći nadzor nad instalacijama. Među ostalim omogućuje i skrivanje sistemskih aplikacija iz izbornika, ali samo ako imate Android 4.0 ili noviju inačicu operativnog sustava.

Cache Clear

Svi mi koristimo pametne telefone za povremeno surfanje internetom, ali ima i onih koji to čine osjetno češće od ostalih. Spadate li u drugu skupinu, možda biste trebali isprobati Cache Cleaner s pomoću kojega možete očistiti predmemoriju, izbrisati povijest pregledavanja, ukloniti tragove surfanja i slično, te tako olakšati život sebi i svom pametnom telefonu.

Clean Master

Clean Master vrlo je popularna besplatna aplikacija kojom možete očistiti predmemoriju, ukloniti nepotrebne datoteke, izbrisati povijest pregledavanja stranica i SMS-ove, prebacivati aplikacije iz interne pohrane na SD karticu i još mnogo toga. Na Google Playu ima vrlo visoku ocjenu (4,8), a koristi je više od 20 milijuna ljudi. Sasvim dovoljna preporuka da je isprobate.

Easy Battery Saver

Korisnicima pametnih telefona dobro su poznate muke s trajanjem baterije, koja u većini slučajeva ne izdrži ni dva dana. Tvorci Easy Battery Savera tvrde kako će vam njihova aplikacija uštedjeti više od 50 posto baterije, a pozitivne recenzije korisnika i više od 20 milijuna preuzimanja preporuka su za instalaciju.

Easy Task Killer Advanced

Pametni telefoni često usporavaju zbog velikog broja pozadinskih procesa, a kao moguće rješenje problema može poslužiti Easy Task Killer, koji uklanja ”taskove” i gasi aplikacije koje rade u pozadini. Aplikacija je posebno zanimljiva i po jednom poprilično neuobičajenom načinu upravljanja funkcijama. Naime, osim dodirom, svoj telefon možete optimizirati i ako ga – protresete.

1Tap Cleaner

Ime sve govori – jednim dodirom prsta rješavate se muke! Ova aplikacija nudi brzo i jednostavno rješenje za čišćenje predmemorije, povijesti surfanja, zapisa poziva i poruka te zadanih postavki. Naravno, 1Tap Cleaner pruža i mogućnost automatskog čišćenja u određenim vremenskim intervalima.

Uninstall Master

Želite se na brzinu riješiti aplikacija koje ne koristite i samo vam zauzimaju dragocjen prostor? Uninstall Master omogućuje jednostavno uklanjanje neželjenih aplikacija, uključujući i onih predinstaliranih, a koristan je i ako ste promijenili mišljenje i želite vratiti određenu aplikaciju.


Propustili ste