CM godine: 6 tajni uspješnog community menadžera

Nagrada SoMo Borac i ove se godine dodjeljuje najboljem community menadžeru, odnosno community menadžerici. Pročitajte koje su tajne zanata

Što sve odlikuje osobu koja se bavi community menadžmentom? Ovo je šest ključnih točaka:

1. Organiziranost – u community menadžmentu dobro planiranje predstavlja pola posla, većinom se sve radi unaprijed, stoga su kalendari, tablice i ”to do” liste prvi korak u svim aktivnostima, na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj razini.

2. Poznavanje dostupnih internetskih alata – kako biste bili što učinkovitiji u poslu, morate znati koji su najbolji alati za uređivanje fotografija, provjeru pravopisa, vođenje društvenomrežnog kalendara, praćenje komunikacije na raznim računima… Svatko vjerojatno ima svoje favorite među setom alata.

3. Poznavanje domene poslovanja klijenta – izuzetno je važno biti vrlo dobro upoznat s poslovanjem klijenta. Primjerice, poznavanje odredišta u turizmu ili tehničkih karakteristika usluga kod teleoperatera predstavlja ključ uspjeha.

4. Poznavanje ciljane publike – ovo znači poznavanje njihovih interesa i ritma aktivnosti na društvenim mrežama, odnosno kada su najglasniji i najaktivniji, te prilagođavanje sadržaja i dinamike komunikacije, što često znači odgovaranje na upite u kasne večernje sate.

5. Empatija – prije ikakve objave ili odgovora na bilo koji upit važno je staviti sebe u ulogu korisnika i razmisliti kakav bi točno odgovor i ton zadovoljio nas osobno u njegovoj ulozi. Komunikaciju je potrebno personalizirati i svakom korisniku pristupati “1 na 1”, izbjegavajući pritom “šablonske” odgovore.

6. “Out od the box” način razmišljanja – prilikom svakog planiranja i provedbe komunikacije ne treba se slijepo držati zadane strategije, već treba ostaviti prostor za kreativnost i inovacije.

somo-borac-cta-banner_novo


Propustili ste