Brlog: Kraševa čokolada u središtu zbivanja

Nastavljamo s pripremama za ovogodišnje nagrade SoMo Borac 2014. U tom tonu zamolili smo nekoliko domaćih agencija da nam u nekoliko crtica objasne koja im se domaća digitalna kampanja u proteklih šest mjeseci najviše svidjela. Naravno, a da nije njihova.

Nakon prošlotjednog osvrta Anele Senčar iz Degordiana na vrlo efektnu kampanju izgubljenih stranica, ovoga je puta Tin Kadoić iz agencije Brlog u kratkim crtama objasnio zašto su ga oduševile kampanje ekipe iz Drapa!

U pravilu su mi najdraže kampanje koje uspješno povezuju online i offline svijet. Online kampanja dobiva na upečatljivosti ako se nastavlja u offline svijetu. Kod nas se takve kampanje ne realiziraju često, ali mislim da ekipi iz Drapa to dobro ide. Prošle su godine s pomoću društvenih mreža stvarali Ekopark, stvarni zoološki vrt, dok su ove godine virtualne poruke tiskali na čokoladu.

U kampanji I have a Kraš on you zaljubljeni su za Valentinovo slali ljubavne poruke koje su bile otisnute na čokoladu. Tako su Drapovci Kraševu čokoladu stavili u središte zbivanja i napravili jednostavan i simpatičan poklon. Sviđa mi se neposrednost kampanje – sama čokolada postala je medij za širenje poruka iz online svijeta.

Šteta što je kampanja trajala samo za Valentinovo, siguran sam da bi ekipa voljela i ostatak godine slati poruke putem čokolade.

somoborac-banner-cta


Propustili ste