Za koga glasati na YouTube Music nagradama?

Danas se odvija prva dodjela Youtubeovih glazbenih nagrada. Kandidate ste nominirali upravo vi - svojim pregledima, lajkovima, komentarima, dijeljenjem i pretplatom na Youtube kanale izvođača. Još nije kasno da glasate i spriječite Taylor Swift da pobijedi Eminema

Prva u povijesti dodjela Youtube Music Awards odvija se danas u 23 sata po našem vremenu. Iako bi spektakl bilo idealno pratiti na licu mjesta, u New Yorku, zadovoljavajuća alternativa je i live video prijenos koji nam donosi, naravno, YouTube. Sve događaje možete pratiti i na Facebooku, Twitteru i, dakako, Google+ (Myspace, nažalost, nema službeni prijenos).

Službeni hashtag manifestacije je #YTMA.

Glasati možete još uvijek, i to na način da sa službenog YouTube kanala odaberete video svojeg favorita iz svake od kategorija (dakle ne official video sa kanala izvođača, nego onaj sa službenog YouTubeovog kanala) i podijelite ga na nekoj od društvenih mreža.

Donosimo kategorije i nominirane izvođače, a za neodlučne imamo i prijedloge za koga glasati:

Izvođač godine (Artist of the Year)

U kategoriji Izvođač godine glasujte za PSYja jer ako neće sad pobijediti, kad će?

Osim Psyja, tu je i standardno društvo Nicki Minaj, Justin Bieber, Macklemore & Ryan Lewis, Eminem, Katy Perry, Taylor Swift, Rihanna, One Direction, ali i Epic Rap Battles of History.

Video godine (Video of the Year)

Ionako ne možete zaustaviti Miley pa vam ne preostaje drugo nego da glasujte za njezin We Can’t Stop koji je, očekivano, nominiran u kategoriji Video godine (Wrecking Ball nije). Naslov Mileynog hita poslužio je i kao inspiracija SNL ekipi prilikom government shutdowna.

Nominirani u kategoriji Video godine su i: PSY (Gentleman), Lady Gaga (Applause), Demi Lovato (Heart Attack), Macklemore & Ryan Lewis (Same Love), Selena Gomez (Come & Get It), One Direction (Best Song Ever), Justin Bieber (Beauty and a Beat), Girls’ Generation (I Got A Boy) i Epic Rap Battles of History (Barrack Obama vs Mitt Romney).

YouTube fenomen (YouTube Phenomenon)

Kriterij za ovu kategoriju je najveći broj covera, parodija i drugih spin-offova na neki video. Naš je prijedlog da svoj glas u ovoj kategoriji date Taylor Swift, a razlog je vrlo jednostavan.

Ako se ne slažete s našim prijedlogom, u kategoriji YouTube fenomen možete birati između Harlem Shakea, Thrift Shopa, Gangnam Stylea i Diamonds.

Novi YouTube izvođači (YouTube Breakthrough)

Ako ništa drugo, u duhu referenduma.

U slučaju da ne zagovarate stav Macklemorea i Ryana Lewisa po pitanju istospolnih brakova, ili vam se jednostavno ne sviđaju (ne samo istospolni brakovi, nego ni Macklemore, a niti Ryan Lewis), u kategoriji YouTube Breakthrough glasajte za nekog od sljedećih izvođača: Passenger, Kendrick Lamar, Naughty Boy, Rudimental.

Obrada/remiks/parodija godine (Response of the Year)

U ovoj kategoriji predlažemo obradu Titanium koju The Piano Guys izvode na violončelu jer violončela nikad dosta.

Ako ste od onih kojima je violončela ipak dosta ili vas živcira što The Piano Guys imaju obradu na violončelu, odaberite nekog od ovih: Lindsey Stirling and Pentatonix (Radioactive), Jayesslee (Gangnam Style), Walk Off the Earth ft. KRNFX (I Knew You Were Trouble), Boyce Avenue ft. Fifth Harmony (Mirrors).

Inovacija godine (Innovation of the Year)

U ovoj su kategoriji nominirani najinovativniji glazbeni spotovi ove godine. Glasajte za Toro y Moi, ne znam. Jel itko uopće vidio ijedan video iz ove kategorije??

Bilo kako bilo, za Inovaciju godine nominirani su još i Atoms for Peace (Ingenue), Anamanaguchi (Endless Fantasy), Bat for Lashes (Lilies) i DeStorm (See Me Standing).


Propustili ste