Volkswagen Hrvatska u viralnoj kampanji

U prosincu i siječnju Volkswagen Hrvatska svoje je korisnike zatražio da podijele stvari koje čine njihov život ljepšim i posebnim, te tako postanu dio promotivne kampanje One Thing

Riječ je o originalnoj i interaktivnoj promotivnoj kampanji u trajanju od 15. prosinca do 15. siječnja, a povod je bio izbacivanje novoga Golfa na tržište. Na specijalno kreiranoj internetskoj stranici korisnici su odgovarali na pitanja o omiljenim gradovima, pjesmama, jelima, a imali su i mogućnost kreiranja osobnih profila. Svoje su odgovore zatim međusobno dijelili i širili na društvenim mrežama, te tako pojačali vidljivost cijele kampanje.

Online platforma One Thing u fokus je stavila potencijalne kupce, njihove prioritete i sve one stvari koje ih čine sretnima, a neki od njih su za svoje odgovore i nagrađeni. Osam pitanja postavljeno je sudionicima igre koji su davali iskrene i vlastite odgovore. Time se kampanja odmaknula od klasičnoga predstavljanja novoga proizvoda, a u prvi je plan stavila korisnike kako bi kod njih razvila svijest o samome brendu i vrijednostima koje njeguje.

O promotivnoj kampanji One Thing razgovarali smo s Dijanom Đerđ, voditeljicom marketinga i PR-a u tvrtki P.Z. Auto.

U promotivnoj kampanji One Thing vaši korisnici i fanovi sudjelovali su odgovarajući na postavljena pitanja na posebno kreiranoj stranici. Možete li nam ukratko opisati koncept kampanje i nagradne igre?

Cilj ove online kampanje bio je putem digitalnih medija pridobiti interes za novi model Golfa od strane mlađe ciljne skupine. Cijela kampanja fokusirana je na interaktivnost, s velikim odmakom od puke pasivnosti i prenošenja tehničkih podataka o novome vozilu. Samo vozilo pojavljuje se tek na samome kraju, a cijela komunikacija s korisnikom odvija se putem pitanja koja nemaju izravne veze s novim Golfom. I samim time kampanja dobiva na vjerodostojnosti i radi velik pomak od ”obične promotivne stranice” za neki proizvod. Personalizacija tj. filmić koji je krajnji produkt kampanje dodatna je točka na ”i” ovoj kampanji.

Tko je osmislio kampanju One Thing?

Njemačka podružnica DDB agencije.

One Thing je bio povezan i s vašom Facebook fan stranicom. Kako su fanovi reagirali, jeste li zabilježili veću komunikaciju fanova?

Cijelu kampanju povezali smo s našim ambasadorima brenda VW, Severinom, Lukom Nižetićem, Colonijom, Hrvojem Šalkovićem, Ivicom Olićem i Ivom Herceg, koji su putem svojih Facebook stranica promovirali stranicu One Thing i svoje odgovore na pitanja. Cijela kampanja ima izuzetno visok stupanj viralnosti.

Imate aktivnu Facebook zajednicu. Koliko joj vremena i pažnje posvećujete i za što koristite društveno-mrežne kanale?

VW ima svoj Facebook i YouTube kanal. Za sada nismo aktivni na Twitteru i ostalim mrežama. A svakako smo ponosni na svojih sada već više od 20 000 Facebook fanova, koji su vrlo aktivni i na neki način glasnogovornici VW brenda.

Jeste li zadovoljni kampanjom i što vam je ona konkretno donijela za brend?

U prvome redu su to adrese svih zainteresiranih za probnu vožnju novoga Golfa. A svakako je to i dodatno definiranje imidža cijele VW marke.

cta-planb-3


Propustili ste