Top 8 alata za content marketing inspiraciju

Pronaći dobru ideju ili dobar sadržaj koji će vas inspirirati ponekad je pravi izazov, posebice ako se uhvatite kako bezglavo guglate sljedeću najnoviju stvar za vašu novu marketinšku strategiju kojom planirate pokoriti svijet. Bez pravih alata ona bi mogla doživjeti neuspjeh. No bez brige, spašavamo vas od toga! Donosimo vam top 8 alata koji će vam biti i više nego korisni bavite li se content marketingom!

Osluškivanje zajednice i vaših potencijalnih klijenata može biti težak zadatak. O čemu razgovaraju, što to dijele, kakav sadržaj čitaju – pitanja su koja si svaki marketingaš s vremena na vrijeme postavlja.

Doskačemo odgovoru i donosimo vam alate koji će vam pomoći u vašoj strategiji content marketinga!

Feedly
Otkako je Google ugasio (nikad prežaljeni) Google Reader, Feedly je postao najbolja opcija za sve vaše RSS potrebe, a tome ide u prilog i podatak o više od 7 milijuna novih korisnika u posljednjih nekoliko mjeseci. Ne propustite najnovije s vaših najdražih blogova i stranica uz Feedly!

Pulse
Pulse je aplikacija koju je prije nekoliko mjeseci kupio veliki LinkedIn, a koja funkcionira slično kao RSS feed od svakojakih stranih izvora putem koje možete filtrirati željeni sadržaj kako vam odgovara. Obavezno provjerite Pulse na LinkedInu!

Inbound.org
Osnovali su ga Rand Fishkin (Moz.com) i Dharmesh Shah (Hubspot), a funkcionira kao Reddit za odličan sadržaj, koji je pomno probran od strane marketingaša za marketingaše!

Reddit
Kad smo ga već spomenuli, bio bi zločin ne uvrstiti ga u ovu listu. Za inspiraciju i najnoviji sadržaj iz cijeloga svijeta u vaša dnevna internetska odredišta obavezno ubacite Reddit, a naslovi koji se efektnije probijaju na ovoj mreži poslužit će vam kao odličan podatak prilikom kreiranja nove strategije content marketinga.

Paper.li
Online novine koje nastaju na temelju milijuna i milijuna izvora s cijeloga interneta. Funkcioniraju kao RSS feed koji najnovije sadržaje prikuplja na jedno mjesto i šalje u obliku vašeg dnevnog, tjednog ili mjesečnog magazina. Odličan alat kojim možete prikupiti mnogo dobrog štiva!

Quora
Ova popularna društvena mreža o kojoj smo već pisali zapravo je platforma koja funkcionira po principu postavljana pitanja i davanja odgovora. Nikad više prazne glave pune nedoumica! Sve što vas zanima nalazi se na Quori, a ako to nije slučaj, samo postavite pitanje.

Alltop
Zanima vas sadržaj vezan za zdravlje, kulturu, tehnologiju, najnovije vijesti, sport ili svevremenski lifestyle? Alltop nudi sve to i još mnogo više. Najnoviji i najpopularniji sadržaj jednostavno čeka da ga pronađete.

Trapit
Kao što i samo ime kaže – uhvatite taj sadržaj prije nego što vam pobjegne! Ova aplikacija za otkrivanje novog sadržaja filtrira sadržaj prema vašim potrebama i željama te uči na temelju vašeg feedbacka, nudeći vam sve bolje sadržaje svaki put kada je koristite.

cta-planb-3


Propustili ste