Na ovogodišnje Croatia Effie 2014 natjecanje prijavljeno 40 radova

Najviše prijava od strane agencija podnijeli su Grey Worldwide Zagreb , McCann Erickson i Bruketa&Žinić OM, a od oglašivača Vipnet, Tele2 i Zagrebačka pivovara.

Zatvorene su prijave radova za peto hrvatsko izdanje prestižnog marketinškog natjecanja Effie, koje nagrađuje najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima učinkovitosti i strateškog promišljanja marketinških kampanja.

U devet natjecateljskih kategorija prijavljeno je 40 radova koji su rezultat zajedničke suradnje 28 oglašivača i 40 marketinških agencija.

Najviše radova prijavljeno je u kategoriji ‘Telekomunikacijske usluge’, a slijede kategorije ‘Pića’, “Financije” i “Hrana”. Najviše prijava od strane agencija podnijeli su Grey Worldwide Zagreb, McCann Erickson i Bruketa&Žinić OM, a od oglašivača Vipnet, Tele2 i Zagrebačka pivovara.

Kako bi se osigurao kvalitetan izbor pobjednika u skladu sa svjetskim normama, žiri Effie natjecanja kojeg čine najiskusniji marketinški stručnjaci u Hrvatskoj, tijekom prijavnog perioda prošao je i posebnu edukaciju koja uključuje stručnu podršku svjetskog konzultanta za Effie Adama Miecznikowskog te pregled stanja tržišnih kategorija od strane agencije za istraživanje tržišta Nielsen.

Ovogodišnje izdanje natjecanja nosi i promjene u sustavu žiriranja pa će se stoga Effie ocjenjivanje provesti u dva kruga s dva različita sastava žirija za svaki krug kako bi se osigurali što objektivniji rezultati.

Predsjednica žirija ovogodišnjeg Effie natjecanja Maja Čulig iz kompanije Tele2 izjavila je: “Izrazito smo radosni što nam se i ove godine odazvao veliki broj agencija i oglašivača koji su prijavom svojih radova još jednom istaknuli vrijednost i težinu Effie natjecanja. Žiri sada očekuje zahtijevan i odgovoran posao selekcije najboljih radova kojima ćemo ponovno pokazati važnost investicija u marketing i efikasnost koju marketinške kampanje zauzvrat nude.”

Dobitnici Effie nagrada bit će proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati u sklopu Dana komunikacija, najvažnije strukovne marketinške manifestacije u Hrvatskoj, koja se održava od 15. do 18. svibnja 2014. u hotelu Lone u Rovinju.


Propustili ste