5 događaja koji su obilježili Twitter u 2015.

Izdvajamo neke od najvažnijih trenutaka na Twitteru u 2015. godini.

Otvorimo našu novu top-listu pitanjem – po čemu ćete pamtiti 2015. godinu? Prošla godina puna je lijepih i manje lijepih događaja, a svakako imamo sreće da postoji Twitter kako bismo napravili presjek nekih od najvažnijih trenutaka koji su itekako žarili i palili dežurne tviteraše, ali i one malo manje sklone sažimanju svojih misli u 140 znakova. U nastavku vam donosimo neke od najvažnijih trenutaka na Twitteru u 2015. godini koji su je obilježili i postavili određene rekorde na toj društvenoj mreži.

Je li haljina crna ili plava?
Jedan od trenutaka na Twitteru zbog kojega ste se možda zapitali o čemu je tu zapravo riječ je nevjerojatno apsurdna rasprava o boji haljine koja je izazvala čak i neke zvijezde da se priključe sveopćem nagađanju. Naime, naočigled crno-plava haljina mnogima je izgledala bijelo-zlatna te je to izazvalo raspravu velikih razmjera u kojoj se nije znalo tko trola, a tko ne vidi boje. Na kraju je peripetiju razjasnio proizvođač haljine koji je rekao da je ona ustvari crno-plava.


Legalizacija istospolnih brakova u SAD-u
Legalizacija istospolnih brakova u SAD-u označila je novi korak prema društvenim promjenama, a Twitter je vrvio od komentara. Tvit predsjednika Baracka Obame na tu temu doživio je 445 791 retweet i svakako ušao u povijest.

Caitlyn Jenner
Transrodna slavna osoba Caitlyn Jenner otvorila je svoj račun na Twitteru 1. lipnja 2015. te dosegnula milijun followera u manje od četiri sata, što je nadmašilo rekord Baracka Obame od pet sati. Caitlyin je time zaradila titulu Giuinnesova rekordera u najbržem skupljanju followera u povijesti ove društvene mreže.

Pluton
Tviteraši su pozorno pratili i što se događa u svemirskome susjedstvu. NASA-ine impresivne slike Plutona obišle su svijet i zadivile mnoge te ostvarile više od milijun tvitova u jednome danu s hashtagom #PlutoFlyby.

Napadi u Parizu
Nakon siječanjskoga napada na redakciju francuskog satiričkog tjednika Charlie Hebdo, cijeli svijet se podigao na noge, a sve se odrazilo i na društvenim mrežama. Hashtag #JeSuisCharlie jedan je od najkorištenijih u povijesti ove društvene mreže sa 6500 tvitova u minuti i 3,4 milijuna tvitova u razdoblju od 24 sata. Nažalost, teroristički napadi potresli su Pariz i krajem godine, nakon čega je Twitter bio preplavljen porukama mira uz hashtag #PrayForParis.


Propustili ste