TOP 7 Twitter profila za filmoljupce

Smatrate se filmofilom? Ne prođe dan a da ne odgledate barem jedan film? Ako je tako, u vaš dnevni ritual svakako spada i čitanje filmskih vijesti na internetu te pretraživanje zanimljivosti iz povijesti sedme umjetnosti. Samo za vas izdvojili smo nekoliko odredišta na Twitteru koja bi vas mogla zanimati a da nije riječ o profilima vodećih filmskih portala i časopisa, poput IMDB-a, Empirea ili Total Filma. Njih ionako zasigurno već odavno pratite.

7. Best Movie Line (@BestMovieLine)
Na Twitteru se mogu pronaći brojni profili posvećeni filmskim citatima, a jedan od popularnijih je Best Movie Line, koji je dosad prikupio više od 250 tisuća pratitelja. Profil je više nego ažuran, citati se objavljuju iz sata u sat, a većina ih dolazi uz pripadajuću sliku iz filma ili u obliku GIF-a. Obvezno za sve filmske nostalgičare!

6. The Arnold Fans (@TheArnoldFans)
Ako se vaš filmofilski ukus kalio na kinematografiji osamdesetih i devedesetih, onda vam svakako preporučujemo Twitter profil stranice thearnoldfans.com. Ovdje ćete pronaći najnovije vijesti i informacije o aktualnim projektima legendarnog Arnolda Schwarzeneggera, ali i zanimljive fotografije iz ranih razdoblja njegove karijere, tj. vremena Conana, Terminatora i Predatora. Inače, Arnie je nedavno proslavio 67. rođendan, a uskoro ćemo ga gledati u trećem dijelu Plaćenika

5. Darth Vader (@DepressedDarth)
Glavnog negativca iz Ratova zvijezda ne treba posebno predstavljati, ali sada možete upoznati i njegovu duhovitu stranu na poprilično popularnom parodijskom profilu. “Depresivni Darth” svakodnevno će vas nasmijati svojim duhovitim i ciničnim komentarima, ali i podijeliti s vama poneki ‘meme’, zanimljivu poveznicu ili vijest o novom nastavku Ratova zvijezda. Pridružite se tamnoj strani!

4. MOVIECLIPS (@MOVIECLIPS)
U današnje vrijeme na internetu se svakodnevno pojavljuju novi foršpani, teaseri i klipovi, a Movieclips pomoći će vam da budete u tijeku s tom gomilom video-sadržaja. Riječ je o Twitter profilu istoimenog portala i You Tube kanala, na kojima se, osim foršpana, mogu pronaći i brojne filmske reportaže, video-recenzije, intervjui, video top-liste te isječci iz starijih filmova.

3. Actor Trivia (@ActorTrivia)
Jeste li znali da postoji asteroid koji nosi ime Toma Hanksa? Ili da je majka Sandre Bullock bila operna pjevačica? Actor Trivia pružit će vam dnevnu dozu zanimljivih i manje poznatih informacija iz svijeta filma i televizije, podsjetiti vas na važne filmske obljetnice i rođendane, ali i informirati o novostima u Hollywoodu.

2. Perfect Shots (@OnePerfectShot)
Jedan film, jedan kadar, jedan tvit! To je, ukratko, najbolji opis ovoga profila koji odaje počast redateljskoj i snimateljskoj struci, a na dnevnoj bazi podsjetit će vas na ikonične prizore iz starih i novih filmova.

1. Behind the Scenes (@MakingOfs)
Zanima vas što se događalo iza kamera vašeg omiljenog filma iz djetinjstva? Ili možda kako je sniman hit koji se trenutačno vrti u kinima? Profil Making Ofs redovito objavljuje fotografije nastale na filmskim i televizijskim setovima, među kojima ima i vrlo zanimljivog arhivskog sadržaja. Neke od njih sasvim će vam sigurno pružiti novu perspektivu poznatih filmova, a ima i onih koje će vas dobro nasmijati.


Propustili ste