Top 7: Najimpresivnije snimke dronova

Internetska prostranstva preplavio je zaista impresivan videosadržaj snimljen pomoću dronova.

Kao i svi ostali tehnološki noviteti i inovacije, i dronove su vrlo brzo prihvatili najprije ljubitelji tehnologije, a poslije i šira populacija. Primjena dronova danas je poprilično široka, od korištenja u vojne svrhe, filmske produkcije do običnoga hobističkog uživanja.

Otprije nekoliko godina do danas, internetska prostranstva preplavio je zaista impresivan videosadržaj snimljen upravo tim malim genijalnim spravicama. Od sveg tog mnoštva izvrsnih snimaka, veoma je teško bilo izdvojiti one koji će ući na našu listu. Ipak, nakon sati i sati pregledavanja videosnimaka, odabrali smo one koji su nas najviše impresionirali, zadivili ili nasmijali toliko da smo ih poželjeli staviti na repeat. Namjerno ih nismo poredali u top listu jer smatramo da su svi apsolutni broj 1.

DJI Phantom – Niagara Falls

Ako volite prirodne ljepote, ovaj video oduševit će vas jednako kao i nas. Iako još nismo posjetili Niagarine slapove, ovaj video učvrstio je našu želju da to učinimo, a doživljaj koji prenosi teško se može opisati riječima.

Drone Whale Watching Hawaii

S Nijagirinih slapova selimo se na Havaje. Da je priroda zaista čudesna, pokazuju nam i glavne zvijezde sljedećega videa. Doživljaj koji pak prenosi ovaj video takav je da ćete poželjeti i sami zaplivati uz ove prekrasne životinje u beskrajnome plavom oceanu.

Dji Phantom flies into Volcano

Nakon vode, slijedi vatra. Ponovno se vraćamo Dji Phantomu koji nas je oduševio svojim snimkama. Ovaj put opasno se približavamo eruptirajućem vulkanu. Iskustvo je to koje zasigurno ne bismo htjeli doživjeti uživo, ali moramo priznati da izgleda impresivno.

Fireworks filmed with a drone

Iako je tek studeni, vrijeme leti i Nova će godina doći prije nego što mislimo. A što je Nova godina bez spektakularnoga vatrometa. No, još spektakularnije vatromet izgleda snimljen dronom, izbliza, u „središtu događanja“.

Angry ram takes down a drone… and its owner

Nakon nekoliko impresivnih snimaka, za koje možemo reći da imaju terapeutski učinak, evo i nečega što će vas nasmijati. Iako možemo zaključiti da autoru ove snimke nije bilo smiješno u tom trenutku, nas je ovaj video uspio dobro zabaviti. Pouka: svi vole svoju privatnost, pa čak i životinje. Ako kojim slučajem naiđete na ljutitoga ovna, poučeni ovim primjerom, zaobiđite ga u širokome luku. 🙂

Apple Campus 2 construction video

Za sve ljubitelje Applea koje zanima kako je izgledao Appleov Campus 2 tijekom gradnje, i to možete vidjeti zahvaljujući ovome malom čudu tehnologije. Uživajte u pogledu.

OK Go – I Won’t Let You Down – Official Video

Donosimo i malo glazbe. Da dronovi imaju široku primjenu, dokazuje i ovaj videospot. Jedini komentar koji imamo na ovaj video snimljen dronom je: Wow!


Propustili ste