Originalni svjetovi domaćih gejmera

Flappy Bird je odletio, a zeko je doskočio i popunio ponudu u ovom segmentu mobilnih arkadnih igara. Ako se pitate zašto je još jedna ovakva igra posebna u odnosu na more sličnih, dovoljno je reći kako je riječ o proizvodu domaćih programera okupljenih pod imenom Bitserum.

Autori su Ivan Gabrijel Juričić i Antonio Hajden, koji kažu kako je igra Bunny to the Moon rezultat hobističkog projekta koji se razvijao sedam mjeseci. Ideja je bila stvoriti igru sa sličnom mehanikom, no s dodatnim idejama i inovativnim odmakom od originala.

Prokušana formula igara Flappy Bird proširena je originalnom pričom, dodatnim životima i raznovrsnijim dizajnom razina. Istodobno se pokušavalo zadržati jednostavnost i umanjiti frustracije kako bi igra bila dodatno igriva. Autori posebno ističu osjećaj nagrade i zadovoljstva koji čeka igrače nakon što svladaju izazovne kontrole i razine igre – koje su namjerno upravo takve da zadrže duh nezavisnih igara.U samoj igri, zeko mora proći kroz četiri zone (podzemlje, šuma, nebo i svemir), koje sadrže specifične prepreke i zamke, kako bi na kraju uspješno doskočio do Mjeseca.

Igra je besplatna i trenutačno je dostupna samo za Android uređaje, a u planu je i iOS inačica. Bunny to the Moon besplatno preuzmite ovdje i ne zaboravite je ocijeniti ako vam se sviđa.

Autore igre upoznajte na ovogodišnjem sajmu Reboot Infogamer u Zagrebu od 12. studenoga, gdje će predstaviti svoj prvijenac Cloudfall, ali i promovirati Bunny to the Moon.

Držimo fige dečkima i želimo puno uspjeha u razvijanju novih slatkih i originalnih svjetova koji su zaštitni znak njihovih igrica.


Propustili ste