Top 7 influencera na LinkedInu

Blogovi influencera na LinkedInu redovito donose savjete za različite sfere poslovanja, nerijetko se citiraju i prenose u drugim medijima, dok ostali korisnici mogu slijediti profile koji su im najzanimljiviji.

Ako ste aktivniji korisnik LinkedIna ili redovito pratite zbivanja u svijetu društvenih medija, sigurno vam nije promaknuo fenomen influencera – uglednih i stručnih osoba, uglavnom iz svijeta biznisa, koje na vodećoj poslovnoj društvenoj mreži pišu komentare i blogerske tekstove. Među njima ima svjetski poznatih imena kao što su Bill Gates ili Richard Branson, ali i osnivača manjih tvrtki te raznih stručnjaka koji sigurno imaju nešto korisno za reći.

Objave influencera redovito donose savjete za različite sfere poslovanja, nerijetko se citiraju i prenose u ostalim medijima, dok “obični” korisnici mogu slijediti profile koji su im najzanimljiviji (ali već neko vrijeme i sami pisati svoje objave). Na LinkedInovoj blogerskoj platformi tako se može pronaći mnogo korisnog sadržaja, a mi vam olakšavamo potragu izborom nekoliko uglednih influencera.

7. John Steinberg

John Steinberg trenutačno je izvršni direktor Daily Maila za Sjevernu Ameriku i suradnik CNBC-ja, a prethodno se nalazio na poziciji predsjednika i operativnog direktora BuzzFeeda. Drugim riječima, ako vam je posao usko vezan za internet i nove medije, njegove objave mogle bi vas poprilično zanimati. Steinberg možda ne spada u najproduktivnije influencere, ali na njegovu profilu pronaći ćete dovoljno zanimljivih tekstova, od korisnih savjeta za poslovanje do opisa vlastitih poslovnih iskustava.

6. Pete Cashmore

Vjerojatno redovito čitate Mashable, ali možda niste znali da na LinkedInu možete pratiti i osnivača tog popularnog portala, Petea Cashmorea. Sasvim očekivano, šef Mashablea uglavnom piše o digitalnim medijima, društvenim mrežama i projektima portala, a nađe se tu i pokoji koristan savjet za karijeru i poslovanje. Moramo ipak priznati da bismo od njega očekivali malo više od prosječno jedne objave mjesečno.

5. Claire Diaz-Ortiz

Želite znati koje su najbolje mobilne aplikacije za posao? Zanima vas kako vam pisanje bloga može pomoći u karijeri? Ili vam možda treba preporuka za dobro štivo? Sve to i još mnogo više donosi Claire Diaz-Ortiz, dugogodišnja zaposlenica Twittera, stručnjakinja za društvene mreže i autorica nekoliko knjiga. Claire se na LinkedInu dotiče različitih tema, koje nisu uvijek isključivo vezane za biznis, a gotovo svaku priču obrađuje kroz prizmu vlastitih iskustava.

4. Clara Shih

Clara Shih ima bogatu karijeru u tehnološkom sektoru (među ostalim radila je u Googleu i Microsoftu), a danas je izvršna direktorica softverske tvrtke Hearsay Social. U svom životopisu može se pohvaliti i da je autorica knjige The Facebook Era, u kojoj se još 2010. godine pozabavila poslovnim aspektima društvenih mreža. Drugim riječima, zanimaju li vas društveni mediji i digitalni trendovi, njezine tekstove toplo vam preporučujemo.

3. Ilya Pozin

Poduzetnik i investitor Ilya Pozin redoviti je kolumnist magazina Forbes i Inc., a zaslužan je za pokretanje nekoliko internetskih startupova i digitalnih platformi. Međutim, Pozin se na LinkedInu rijetko dotiče samih tehnoloških tema, već najčešće piše tips&tricks tekstove o izgradnji karijere, poslovnoj produktivnosti, bontonu u korporativnom okruženju, odnosima s nadređenima itd. Njegovi su savjeti jasni, koncizni i generalno korisni, a često se citiraju i u drugim medijima. Pozin je dosad napisao više od 130 objava, što ga svrstava među produktivnije influencere.

2. Ariana Huffington

Ariana Huffington, osnivačica megapopularnog portala The Huffington Post, redovito objavljuje na LinkedInu gdje je prikupila više od 3 milijuna pratitelja, a u svojim objavama najčešće komentira aktualna društvena i politička zbivanja, premda ne zazire ni od “lakših” tema. Zanimaju li vas razmišljanja i stavovi jedne od najutjecajnijih osoba u medijskom sektoru, Arianu biste svakako trebali pratiti na LinkedInu, a usput ćete doznati i sve novosti vezane za njezin Huffington Post.

1. Jack Welch

Jacka Welcha ne treba posebno predstavljati. Nekadašnji čelnik industrijskog konglomerata General Electric, Welch je danas izvršni predsjednik instituta za menadžment koji nosi njegovo ime, a može se pohvaliti i bogatstvom koje premašuje 700 milijuna dolara. Welch je na LinkedInu dosad prikupio impresivnu brojku od 4 milijuna pratitelja, što ne čudi s obzirom na to da je riječ o važnoj osobi u američkoj korporativnoj povijesti. Njegove se objave očekivano bave temama menadžmenta i liderstva te su pisane u obliku jasnih i konkretnih savjeta, a u pravilu generiraju vrlo velik broj korisničkih komentara i lajkova.

cta-planb-3


Propustili ste