Top 7 blogova o društvenim mrežama

Ne možete zamisliti dan bez Facebooka i Twittera? Društvene mreže nužne su za vaš posao? Onda vas sigurno zanimaju razni savjeti o njihovu korištenju te novosti i promjene koje su toliko česte u tom svijetu. Mnogo toga može se pronaći na tehnološkim internetskim stranicama, ali pravo blago informacija i savjeta krije se na specijaliziranim blogovima koji sustavno prate područje društvenih mreža. Iza nekih stoji jedna osoba, dok su neki kolaborativni i pomalo ih je teško razlikovati od portala, a mi izdvajamo sedam (plus jedan) primjera zahvaljujući kojima ćete uvijek biti u tijeku.

Social Media Examiner
Kao što im kaže slogan, Social Media Examiner vaš je ”vodič kroz džunglu društvenih medija”. Ako si često postavljate pitanja što i kako napraviti, ovdje ćete vjerojatno naći odgovor, ponekad i u obliku podcasta. Social Media Examiner ima i više od 225 tisuća pretplatnika na newsletter, što je sasvim dobro jamstvo da je riječ o vrlo korisnom i sadržajnom blogu.

Jon Loomer
Jon Loomer za sebe kaže da je ”digitalni geek”, a na njegovu blogu naći ćete brdo savjeta i novosti vezanih za oglašavanje i analitiku na Facebooku. Obavezno odredište za sve one koji se bave marketingom na društvenim mrežama!

Brian Solis
Brian Solis je analitičar, antropolog, futurist i autor nekoliko knjiga koji sa suradnicima vodi blog što pokriva nove medije i društvene mreže. Za one koji vole pročitati dobar komentar, mišljenje ili analizu o raznim aspektima društvenih mreža, digitalnog života i srodnih područja.

Social Media Today
Social Media Today je platforma koja okuplja velik broj profesionalaca iz područja društvenih mreža i internetskih medija, a njihove su objave zapravo okosnica sadržaja stranice. Zahvaljujući velikom broju autora i suradnika sadržaj je bogat i raznolik: od vijesti, top-lista i tipičnih savjeta pa sve do stručnih analiza i komentara trendova u digitalnom svijetu.

AllFacebook
Sve što vas zanima o najvećoj društvenoj mreži vjerojatno ćete pronaći ovdje. “Neslužbeni blog o Facebooku” donosi ažurne vijesti, analize, istraživanja i zanimljivosti, kao i poveznice na korisne servise kao što je PageData, koji prati statistike Facebook stranica. Blog je inače dio medijske mreže Mediabistro, u sklopu koje postoji i slična stranica za korisnike Twittera – AllTwitter.com.

Social Fresh
Social Fresh predstavlja projekt konzultanta i predavača Jasona Keatha, a ovdje možete pročitati niz zanimljivih tekstova o praktički svim važnijim društvenim mrežama, kao i šire teme o marketingu i digitalnim medijima. Stranica se poprilično ističe vrlo preglednim i oku ugodnim dizajnom.

Smedio
Kakvi statusi na Facebooku daju najbolje rezultate? Kojih se ”10 zapovijedi” Twittera treba pridržavati? Kako iskoristiti Flickr u poslovanju? Sve to i još mnogo više saznat ćete na ovome kolaborativnom blogu što obiluje praktičnim savjetima koji mogu pomoći profesionalnim korisnicima društvenih mreža.

Izvan svake kategorije:

Mashable
Tko još ne zna za Mashable? Pete Cashmore pokrenuo je još 2005. godine blog Mashable, koji se na kraju pretvorio u jedan od najutjecajnijih internetskih medija današnjice. Na Mashableu ćete pronaći sve najnovije o društvenim medijima, tehnologiji i digitalnoj kulturi, a veliku popularnost stranica može zahvaliti i tome što ne bježi od ležernijeg i zabavnog sadržaja.

cta-planb-3


Propustili ste