Top 7 aplikacija za djecu

Aplikacije za djecu uče ih čitanju, brojanju, bojenju i još mnogim drugim korisnim stvarima.

Filmovi za djecu, videoigrice za djecu i, na kraju, aplikacije za djecu – tijek je razvoja dječje digitalne kulture. Djeci nikada ne smije biti dosadno, a pojavom interneta, mobitela i aplikacija, i ne može. Aplikacije za djecu koje ih uče čitanju, brojanju, bojenju i još mnogim drugim korisnim stvarima tu su kako bi djeca imala što raditi kada završe domaću zadaću i igru loptom.

U mnoštvu aplikacija treba znati izabrati one koje pridonose razvoju dječje preceptivnosti, znanja i vještina, a mi vam donosimo sedam zanimljivijih koje svakako vrijedi skinuti na mobitel i zaigrati sa svojim mališanima.

Duolinguo

Iako je u prvome redu platforma za učenje jezika za odrasle, ova aplikacija dobro će doći i školarcima koji imaju teškoća s učenjem jezika iz knjige. Ponavljanjem riječi i jezičnih konstrukcija svaki dan, znanje neće izostati, kao ni zabava. Aplikacija je besplatna i postoji u inačicama za Android i iOS.

ZOO Alphabet for Kids

S kombinacijom slova i životinja kod djece ne možete pogriješiti. Uz ovu simpatičnu aplikaciju za djecu predškolske dobi mališani uče slova prije ulaska u školske klupe. Zabavno je, a i možete isprintati besplatnu knjižicu za bojenje koja će dobro doći i pri učenju boja. Aplikacija je šarena, ima mnogo životinja, a dostupna je besplatno za iOS, Android i Windows sustave.

Little Big Foot

Little Big Foot je iOS aplikacija koja pričanjem priče o Big Footu zabavlja i oduševljava izvrsnim fotografijama i interakcijom, a pomažući glavnome liku da dođe do svojega cilja, mališani se uče snalažljivosti. Aplikacija je namijenjena djeci mlađoj od pet godina.

Professor Astro Cat’s Solar System

Fascinacija svemirom prisutna je kod svih naraštaja. Tako i djeca vole istraživati njegove tajne, a u tome im može pomoći zanimljiva, edukativna i iznimno lijepo dizajnirana iOS aplikacija kojom mogu naučiti ponešto o svakome planetu u Sunčevu sustavu. Ni odrasli neće ostati imuni na nju.

aMath Numbers Eng

Učenje matematike na mora značiti samo znoj i suze. Uz jednostavne igre, djeca će naučiti brojati, a sličnost ove aplikacije s igricom Tetris nije na odmet. Dostupna je za Android.

TutoTod

TutoTod je domaća edukativna aplikacija za djecu i roditelje koja će vam pomoći u izradi raznih predmeta od materijala koje možete pronaći u kući. Zabavna aplikacija za izradu rukotvorina dostupna je za iOS.

Sunčica

Aplikacija hrvatske tvrtke 32 bita jedna je od boljih za edukaciju djece. Namijenjena je djeci vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole, a sadrži mnoge edukativne komponente poput učenja brojanja, slovkanja i memo-igrica. Zabavno, veselo i besplatno! Sunčicu možete pronaći na Google Playu, a postoji i inačica za Smart TV uređaje.


Propustili ste