Top 5: Poznati i slavni u reklamama

Kompanije dobro znaju da slavna lica privlače veću pozornost javnosti, što se u pravilu pozitivno odražava na oglašavani brend ili proizvod.

Glumačke i glazbene zvijezde žive sasvim dobro od svojih basnoslovnih honorara, ali ponekad se upuste u dodatne poslove koji im donesu koji dolar više. Često su to upravo angažmani u reklamama, jer kompanije dobro znaju da slavna lica privlače veću pozornost javnosti, odnosno kupaca, što se u pravilu pozitivno odražava na oglašavani brend ili proizvod. Donosimo izbor nekoliko modernih reklama u kojima su nastupili poznati i slavni, a vi procijenite jesu li dobro odradili svoj posao.

Matthew McConaughey – Lincoln Motor

Matthewa McConaugheya i njegove filmove dobro znate, ali možda niste znali da se nedavno pojavio u reklamnoj kampanji automobilske kompanije Lincoln Motor. U sklopu kampanje snimljeno je nekoliko suptilnih reklama u kojima do punoga izražaja dolazi McConaugheyeva karizma, a najviše pozornosti privukla je ona u kojoj se slavni glumac susreće s – bikom na cesti! Pogledajte kako je to završilo:

Robert Downey Jr. – HTC

Kad se udruže Iron Man i proizvođač mobitela HTC, rezultat je sve samo ne obična reklama. U dvominutnom videu tajvanske kompanije Robert Downey Jr. pokušava otkriti značenje akronima HTC, što rezultira duhovitim i pomalo bizarnim situacijama. Reklama je dio velike HTC-ove kampanje Change, koju je kompanija pokrenula prije dvije godine s ciljem jačanja prisutnosti na američkom tržištu. Drugim riječima, angažman popularnog holivudskog glumca nije bio nimalo slučajan.

Nicole Kidman – Chanel

Kako izgleda reklama od 40-ak milijuna dolara? Poput maloga filma u kojemu glavnu ulogu tumači Nicole Kidman! Chanelov promotivni spot No. 5 privukao je veliku pozornost prije desetak godina zahvaljujući ogromnom budžetu i slavnoj glumici, ali i poznatom redatelju Bazu Luhrmannu, koji je ranije surađivao s Nicole Kidman na filmu Moulin Rouge.

Scarlett Johansson – SodaStream

Reklama za napitak SodaStream podigla je veliku prašinu početkom prošle godine, nakon što je bila cenzurirana za prikazivanje na Super Bowlu zbog jedne kratke rečenice koju izgovara Scarlett Johansson. Naime, popularna glumica u reklami uživa u spomenutom piću, a zatim u kameru poručuje: “Sorry, Coke and Pepsi!” S obzirom na to da su Coca-Cola i Pepsi bili glavni sponzori Super Bowla, izravne šale na njihov račun očito nisu mogle samo tako proći. Sporna Scarlettina poruka na kraju je zamijenjena drugom, a izvorna reklama postala je viralni hit na internetu.

Britney Spears, Beyoncé i Pink – Pepsi

Ne jedna, ne dvije – već tri pop-dive! Pepsi je 2004. godine napravio pun pogodak kada je za svoju skupu marketinšku kampanju angažirao Britney Spears, Beyoncé i Pink koje su u rimskoj areni otpjevale svoju verziju klasika grupe Queen We Will Rock You. Međutim, tri pjevačice nisu jedina poznata lica u reklami – tu je i Enrique Iglesias u ulozi rimskoga cara! Sve to zapravo nije nimalo čudno za Pepsi koji ima dugu praksu angažiranja slavnih imena u reklamama, a mnogi i danas pamte njegove kampanje iz osamdesetih u kojima se kao zaštitno lice pojavljivao Michael Jackson.


Propustili ste