Prvi crowdfunding glazbeni festival u Hrvatskoj

Goulash Disko festival, na kojem će se puštati razni stilovi glazbe - od balkan beata i drum&bassa do reggae i electro swinga - održat će se od 3. do 6. rujna ove godine u Komiži na Visu.

Festival organizira Yves Taquet, Belgijanac koji živi u Hrvatskoj, a podršku je dobio od kluba Aquarius s Visa, koji će biti domaćin četverodnevnog festivala. Prikupi li dovoljno sredstava, na festivalu bi se mogla pojaviti i zvučna imena poput Original Kočani Orkestar i Balkan Beat Box DJ seta.

U samo 20 dana otkako je na ulule.com/goulash postavio svoj crowdfunding profil, Yves je za potrebe festivala prikupio više od 50 posto potrebnih sredstava. Također, organizacija festivala se u rekordno kratkom vremenu pretvorila u svojevrsni pokret: dj-i, bendovi i promotori iz cijelog svijeta i Europe daju sve od sebe da se festival zaista i dogodi pa su mnogi spremni nastupati i bez naknade!

Yves je tako financijsku potporu već dobio iz Španjolske, Belgije, Francuske, Italije, Australije, Danske, Poljske, a sudeći po podršci koju dobiva, projekt je ujedno i jako dobra promocija Hrvatske.

Festival će osim glazbenih atrakcija posjetiteljima omogućiti i uživanje u gotovo tropskoj oazi na Komiži – bit će i besplatne hrane (janjetina na roštilju!) i zanimljivih izleta brodom.

“Projekt su prepoznali i sami šefovi platforme ulule.com koji su ga stavili na svoje početne stranice kao jedan od najatraktivnijih projekata. Već je preveden i na šest stranih jezika. Vlada nevjerojatan entuzijazam oko projekta: ne prođe dan, a da me ne nazove neki DJ ili bend koji želi sudjelovati na festivalu. Imam već i partnere u Londonu i Lisabonu koji mi pružaju podršku” – kaže Yves.

Kartu za festival moguće je kupiti na ulule.com platformi (čime zapravo financirate sami festival) još narednih 37 dana.Više informacija za kupnju karte potražite na ulule.com/goulash, a aktivnosti vezane uz festival možete pratiti i na Facebooku.

 


Propustili ste