Top 5 bizarnih priča koje su se dogodile zbog Facebooka

Život piše čudne priče, a isto se može reći i za Facebook koji je mnogima postao neizostavan dio svakodnevice. Vođeni tom mišlju, pretražili smo bespuća interneta i izvukli nekoliko bizarnih priča iz medija, koje se sasvim sigurno ne bi dogodile da nema Facebooka.

Vesele fotografije na Facebooku skupo su je stajale

Kanađanki Natalie Blanchard, zaposlenoj u IBM-ovoj podružnici u Quebecu, dijagnosticirana je depresija te je uzela duže bolovanje. Osiguravateljska kuća Manulife isplaćivala joj je mjesečne naknade za vrijeme odsustva s radnog mjesta, ali u jednom trenutku novac je prestao dolaziti. Ispostavilo se kako kompanija ima običaj provjeravati svoje klijente na Facebooku, a nepromišljena Natalie je na društvenoj mreži objavila nekoliko fotografija s plaže i rođendanske zabave na kojima djeluje sretno i veselo.

Manulife je na temelju toga zaključio kako je njihova klijentica ozdravila te prekinuo isplatu naknada. Iz osiguravajuće tvrtke pritom su tvrdili da odluke o prekidu isplata ne donose isključivo na temelju sadržaja s Facebooka, dok se Natalie branila kako su joj liječnici savjetovali da se mora zabavljati želi li zaboraviti brige i pobijediti depresiju. Kako bilo, procjenjuje se da je u cijeloj priči ostala zakinuta za naknade u vrijednosti od nekoliko tisuća dolara.

Na Facebooku pronašla imenjaka i prezimenjaka – i za njega se udala

Kelly Hildebrandt iz Floride odlučila je provjeriti ima li na Facebooku korisnika s njezinim imenom i prezimenom. Njezina pretraga otkrila je da postoji Kelly Hildebrandt u Teksasu i da je – muškarac. Ljubav se rodila već na prvi klik. Kelly i Kelly su se neko vrijeme dopisivali, zatim se susreli uživo, a nekoliko mjeseci poslije i zaručili da bi na kraju uplovili u bračnu luku. Prije toga su dobro proučili svoja rodoslovna stabla kako bi bili sigurni da nisu rodbinski povezani. Najveći problem sada im stvaraju poštanske pošiljke, jer dok ih ne otvore, ne znaju kome su od njih dvoje točno namijenjene.

Status na Facebooku dokazao da nije kriv

“Gdje su moje palačinke” – trivijalan je status koji je na Facebooku 17. listopada 2009. u 11:49 sati napisao 19-godišnji Rodney Bradford iz njujorškog Harlema. Dan poslije mladić je uhićen pod sumnjom da je počinio pljačku, ali slučaj se ubrzo riješio na način koji vjerojatno nitko nije očekivao. Naime, odvjetnici su kao dokaz nevinosti iskoristili ranije spomenuti status jer je zapravo bio napisan u vrijeme kada se odvijala pljačka. Kada je utvrđeno da je status uistinu napisan na Bradfordovu kućnom računalu, optužbe su odbačene. Riječ je vjerojatno o jednom od prvih slučajeva u kojem je nečija objava na Facebooku poslužila kao alibi.

Kćer nazvao Facebook

Društvene mreže odigrale su veliku ulogu u organizaciji prosvjeda tijekom egipatske revolucije 2011. godine, koja je dovela do rušenja režima predsjednika Mubaraka. Jedan Egipćanin upravo je zbog toga svojoj prvorođenoj kćeri nadjenuo ime – Facebook. Nije poznato je li još roditelja u Egiptu došlo na sličnu ideju, ali bilo bi uistinu urnebesno kada bi npr. mala Facebook jednoga dana sjedila u školskoj klupi s kolegicom Twitter.

Poludio jer mu supruga nije lajkala status

Očito nije bitan samo broj lajkova nego i tko (ne) lajka – barem to proizlazi iz neugodne priče o rastavljenim supružnicima Benitu i Dolores Apolinar iz Teksasa. Naime, Benito je na Facebooku objavio poseban status koji je posvetio svojoj majci povodom godišnjice njezine smrti. Status je dobio niz lajkova i komentara podrške, ali ne i od Dolores. Benito se navodno sljedećeg jutra pojavio pijan na pragu kuće, tražeći od supruge odgovor zašto nije lajkala njegov status i tvrdeći da je ona prva koja je to trebala učiniti. Sve se na kraju pretvorilo u nasilnu svađu koja je rezultirala Benitovim uhićenjem i optužbom za zlostavljanje.

cta-planb-3


Propustili ste