Top 5 aplikacija za vlasnike ljubimaca

U moru aplikacija različitih namjena, postoje i one za vlasnike kućnih ljubimaca.

U današnje vrijeme postoji more aplikacija korisnoga i zabavnog sadržaja različitih namjena, pa tako i aplikacija za vlasnike kućnih ljubimaca. Donosimo vam nekoliko koje su nam zapele za oko.

Whistle Pet Tracker

Jedna od najgorih noćnih mora svakog vlasnika kućnog ljubimca je strah da će mu se izgubiti. Ako životinja ima sklonost odlutati ili samo zbog prevencije, Whistle će vam pomoći tako da aplikaciju instalirate na mobilni uređaj i uparite s GPS-om koji ćete staviti svojemu ljubimcu na ogrlicu. U svakome trenutku možete vidjeti gdje se životinja nalazi pa, ako se izgubi, brzo reagirati, pronaći je i izbjeći mnogo stresa i brige. Uz tu glavnu funkciju, aplikacija ima i brojne dodatne pogodnosti kao su podsjetnik na hranjenje, veterinarske preglede, praćenje zdravlja i kretanja ljubimca…

MapMyDogWalk

Korisna aplikacija koja mjeri vaše rute šetanja, odnosno vrijeme provedeno u šetnji, brzinu kretanja, prijeđene kilometre te potrošene kalorije. Zanimljiva je jer može motivirati i vlasnike za više kretanja i rekreacije, a to bi većini vjerojatno sada dobro došlo s obzirom na to da je sezona oblikovanja instant tijela za plažu. Međutim, ipak je najkorisnija za one kojima je i namijenjena – pse. Tako možete kontinuirano pratiti koliko se pas kreće te po potrebi prilagođavati šetnje s obzirom na pasminu, karakter psa i eventualni višak kilograma vašega mezimca. Neke vlasnike možda upravo ova aplikacija upozori na premalo kretanja njihovih ljubimaca te otkrije da je uzrok štete koju su možda napravili u stanu zapravo jednostavno višak energije. Aplikacija je dostupna za iOS i Android.

iCam

Ako želite i dok ste na poslu ili u izlasku s prijateljima baciti oko na svojega kućnog ljubimca, ova aplikacija je kao stvorena za vas. iCam pomoću kamere na računalu možete spojiti na svoj smartphone ili iPhone te u svako doba vidjeti što vaš ljubimac radi dok je sam u kući (možda se ludo provodi kao i Macaulay Culkin). Aplikacija je, osim zbog svoje zabavne svrhe, korisna i u slučajevima kada pas ne podnosi najbolje da dugo ostane sam, pa kad vidite na kameri da je počeo lajati, zavijati ili se uznemirio možete se vratiti kući ili poslati nekoga po njega, a tu vam može pomoći i iduća aplikacija.

Bark‘N’Borrow

Postoje brojne aplikacije koje pružaju informacije o profesionalnim šetačima pasa u blizini, međutim, Bark‘N’Borrow je specifična po tome što spaja ljude kojima trebaju usluge šetača pasa s ljudima koji vole pse, ali nemaju uvjete ili vremena da bi imali svoga vlastitog psa pa žele provoditi vrijeme s drugim psima. Na kraju su svi zadovoljni, vlasnik psa jer je dobio uslugu šetanja, osoba koja voli pse sretna je što provodi vrijeme s psom, a pas je sretan jer mu se posvećuje pozornost.

DoggyDatez

Veoma zabavna aplikacija koja je nešto poput pseće verzije Facebooka. Pomoću nje možete i sebi i svome psu pronaći društvo. Nudi i brojne druge sadržaje, savjete i prijedloge za zabavu s psom. Možete pretraživati vlasnike u blizini po dobi i spolu, kao i pse po dobi, spolu i pasmini. Možda sebi pronađete društvo za razgovor u šetnjama, a psu društvo u trčanju za teniskim lopticama. Tko zna, možda se rodi i ljubav, možda između pasa, a možda i između vlasnika.


Propustili ste