Top 13 profila koji će vas potaknuti da češće koristite Google+

U krugove Google Plusa ste već odavno dodali sve prijatelje, rodbinu i poznanike, ali vjerojatno ste primijetili da baš nisu previše aktivni na toj društvenoj mreži. Ne očajavajte! Google Plus je daleko od 'digitalnog groblja', kako ga još uvijek neki nazivaju, i riječ je o društvenom servisu koji može biti vrlo koristan, informativan i zabavan. Važno je samo pronaći zanimljive profile, a mi smo tu da vam pomognemo. Donosimo listu 13 osoba i stranica na Google Plusu koje će vaše krugove sigurno učiniti zanimljivijima.

Guy Kawasaki
Kawasaki je ugledni investitor, autor stručnih knjiga, poduzetnik i jedna od ikona Silicijske doline. Ako vas zanimaju tehnološki biznis, novi mediji, dizajn ili marketing, svakako se pridružite Kawasakijevim pratiteljima na Google Plusu, kojih ima više od 5 milijuna.

Gary Vaynerchuk
Ime Garyja Vaynerchuka vam sigurno ne treba posebno predstavljati ako svakodnevno pratite zbivanja u svijetu interneta i društvenih mreža. Stručnjak za nove medije, brendiranje i online marketing na Google Plusu redovito dijeli sadržaj vezan uz područje svog interesa, pa ćete ovdje sigurno svakodnevno pronaći pregršt korisnih savjeta i ideja.

Felicia Day
Zahvaljujući web seriji The Guild, Felicia Day je mnogim geekovima jedna od omiljenih glumica. Osim što glumi, Felicia obožava videoigre i sve vezano uz internet, a na Google Plusu održava i redovite hangoute o književnosti. Celebrity novog doba.

Larry Page i Sergey Brin
Koga pratiti na Google Plusu ako ne ljude koji su stvorili Google? Premda ih veže ista kompanija i profesionalni interesi, sadržaj na njihovim profilima je poprilično različit. Tako ćete vrlo brzo uočiti da Page više promovira Google i zbivanja vezana uz kompaniju, dok je pak Brin veliki ljubitelj fotografije i fotografiranja.

George Takei
‘Originalni’ Sulu iz Zvjezdanih staza ima iznimno popularnu stranicu na Facebooku, ali je vrlo aktivan i na Googleovoj društvenoj mreži gdje također objavljuje brdo urnebesnih memeova i šaljivih slika. Vrhunski humor za geekove i one koji se tako osjećaju.

Will Wheaton
Glumci iz Zvjezdanih staza očito vole društvene mreže. Starija generacija gledatelja vjerojatno pamti Wheatona kao (pomalo dosadnjikavog) Wesleya Crushera, dok je mlađim ljubiteljima pop- kulture vjerojatno poznatiji po povremenim gostovanjima u Teoriji velikog praska i ranije spomenutom The Guildu. Wheaton na Google Plusu najčešće dijeli viralne filmove, zanimljivosti iz svijeta tehnologije i pop-kulture, ali i neizbježne memeove.

Design Milk
Dizajn, arhitektura, uređenje interijera, moda, tehnologija… sve to dočekat će vas na portalu Design Milk, ali i na njegovom Google+ profilu prepunom odličnih fotografija koje bude kreativnost i inspiraciju.

Geeks of Doom
Geeks of Doom, profil istoimenog bloga, donosi vijesti iz svijeta stripova, filmova, TV serija i videoigara, uz pokoju viralnu sličicu. Posebno preporučamo ljubiteljima znanstvene fantastike u bilo kojem obliku.

Search Engine Land
Search Engine Land na jednom mjestu donosi novosti, analize i korisne savjete vezane za tražilice i online marketing. Za sve one koji imaju bilo kakve veze s internetskim biznisom.

TED
Potrebna vam je inspiracija ili želite naučiti nešto novo? Snimke govora s TED konferencija proširit će vam vidike i znanje te potaknuti da na različite aspekte života počnete gledati iz malo drugačijeg kuta.

What’s Trending
Ako ne možete zamisliti dan bez doze internetskog videa, svakako dodajte What’s Trending u vaše krugove i bit ćete u tijeku s trenutnim viralnim hitovima, zabavnim parodijama, videospotovima i filmskim foršpanima.

planb.hr
Vaš omiljeni online magazin je također na Google Plusu i svakodnevno dijeli zanimljive teme o digitalnom životu i pop-kulturi. Pridružite nam se!

cta-planb-3


Propustili ste