Skladišni ratovi su namješteni?

Popularni reality koji se u nas emitira na Historyju našao se pod optužbama sudionika da je namješten

Jedan od mojih omiljenih realityja upravo je serijal Skladišni ratovi. Kako možda znate, u Sjedinjenim Državama popularno je skladišti stvari u kontejnere koji se nalaze u velikim skladištima. Ako propustite nekoliko uplata, vaše skladište ide na aukciju. Tada na scenu stupaju junaci ovoga realityja – nekolicina stalnih mušterija koje se natječu za pojedino skladište. Pravilo je pak da ne mogu ući, već samo izvana snimiti i procijeniti koliko novca će izdvojiti za određeni predmet. Zanimljivo je zato što se u većini skladišta nađe neki skupocjen predmet, koji poslije mogu prodati za mnogo više nego što su uložili.

Dave Hester, jedan od najbrutalnijih aukcionara koji svakoga puta licitira izvikujući: Yuuup!, tužio je mrežu A&E koja emitira serijal. Kako prenose američki mediji, u tužbi se navodi “ilegalna aktivnost” i “prijevara javnosti”. Navodno A&E redovito podmeće razne atraktivne predmete, koje potom nalaze sudionici showa. Hester je također naveo kako su scene aukcija namještene, odnosno da se odvijaju prema scenariju. Prema riječima Hollywood Reportera, ako mu tužba upali, posljedice bi mogle prodrmati cijelu reality TV industriju.

Sam show toliko je popularan da su se i drugi ljudi, posebice nezaposleni, bacili na kupovanje skladišta. Kako je pisao USA Today, na aukciji za skladišta u Freedom Storageu krajem siječnja pojavilo se čak 119 ljudi! Zasluga za to ide upravo Skladišnim ratovima koje u prosjeku prati 2,4 milijuna gledatelja. Kao i u Zalagaonici, najiščekivaniji je trenutak serijala kada procjenitelj i stručnjak kaže koliko vrijedi neka misteriozna stvar iz napuštenoga skladišta. Koliko je show popularan govori i činjenica da se spominje u prvoj epizodi četvrte sezone Communityja. No ekipa iz Crackeda smatra da je jadan, pa su ga stavili na prvo mjesto Top 5 depresivnih istina iza popularnih reality serijala. Kako kažu, skladišta su se našla na aukciji jer je netko umro, postao beskućnik bez dolara da plati najam ili ostao bez posla. Ni u jednoj kombinaciji, kažu, to ne može biti dobro. Ostaje nam pričekati sudski proces kako bismo saznali jesu li Skladišni ratovi namješteni.


Propustili ste