Misterija zvana Connie Converse

Elizabeth Connie Converse, sjena velikih kantautora američke folk-glazbe pedesetih i šezdesetih godina, izbjegla je težak kamen zaborava. Nakon neuspjeha u pokušaju da izgradi glazbenu karijeru u New Yorku, razočarana, odlazi u Ann Harbor, gdje je 1974. napisala i snimila serijal pjesama u obliku oproštajnih pisama upućenih prijateljima i ljudima koje je voljela. Nakon toga sjela […]

Elizabeth Connie Converse, sjena velikih kantautora američke folk-glazbe pedesetih i šezdesetih godina, izbjegla je težak kamen zaborava. Nakon neuspjeha u pokušaju da izgradi glazbenu karijeru u New Yorku, razočarana, odlazi u Ann Harbor, gdje je 1974. napisala i snimila serijal pjesama u obliku oproštajnih pisama upućenih prijateljima i ljudima koje je voljela. Nakon toga sjela je u svoj volkswagen i nestala u nepoznatom smjeru. Od tada je nikad nitko nije vidio. Danas bi joj bilo 85 godina.

Prvi put izdana nakon 50 godina, kompilacija How Sad, How Lovely na dirljiv i inteligentan način donosi miris stana u kojem je Connie prije pedeset godina snimala, stvarajući osjećaj čežnje, misterije, vlažeći nam ugao oka suzom radosnicom.


Propustili ste