Pet nevjerojatnih stvari koje nas očekuju 2020.

Godina 2020. nije tako daleko kako se čini, ali ono što nas očekuje zvuči kao vrlo daleka budućnost! Ipak, predviđanja kažu da sve ovo dolazi...

1. Sve će biti igra!
Kako je pisao TechnologyAdvice, a sudeći prema istraživanju IEEE-a, 85 posto naših dnevnih zadataka imat će 2020. godine elemente igre. Naravno radi se o gamifikaciji o kojoj slušamo sve češće, a koja se već uplela u naše živote.

2. Automobili će voziti sami
Zvuči strašno, ali nije – i avioni su često na autopilotu pa može biti i auto. Već sedam godina Google radi na ovakvom vozilu, a očekuje se da će do 2020. izaći s njim na cestu. Automobili koji sami voze prije svega bi trebali smanjiti broj nesreća na cestama.

3. Otvorit će se prvi hotel u svemiru
Kako je pisao BBC, do 2020. godine mogao bi biti otvoren prvi hotel u svemiru. Skup, ali dovoljno atraktivan da privuče one malo dubljeg džepa na odmor kakav bi svatko poželio! Kako bi boravak u hotelu trebao izgledati pogledajte na BBC-ju.

4. Održat će se robotska olimpijada
U Japanu, gdje se i odvija najveći dio robotske revolucije, 2020. godine trebale bi biti održane robotske olimpijske igre. Ideja nije nova, već danas ima čitav set robotskih natjecanja – jedno od najpoznatijih je DARPA Robotics Challenge na kojemu je zadatak napraviti automobile robote koji će voziti po područjima pogođenima nekom prirodnom katastrofom.

5. Vratit ćemo se na Mjesec i putovati na Mars
Američki plan, koji podržavamo, jest vratiti se na Mjesec 2020. godine. Osim toga, spremna je i robotska misija Mars 2020 kojoj je jedan od ciljeva pomoći NASA-i s pripremanjem prve ljudske misije na Crveni planet.

wmf1


Propustili ste