Najbolje SuperBowl reklame 2013.

Najnovije studije potvrdile su kako više gledatelja uživa u samim reklamama tijekom SuperBowla nego u utakmicama. Budući da je američka sportska priredba godine kod nas tek periferno događanje, nitko nam ne brani da iskoristimo čari YouTubea i pogledamo – reklame

10. Kia Sorento
Kad djeca počnu postavljati svakakva pitanja, prosječni se Amerikanac ponaša poput svakog pripadnika našeg klera – ako šaren, maštovit i luckast odgovor ne upali, što prije treba zapjevati omiljenu pjesmu. Ipak, reklama je odlična – pogotovo planet Babylandia!

9. Volkswagen
Za razliku od prošlogodišnjih ljupkih pasa i Dartha Vadera, Volkswagen se ove godine predstavlja Jamajčaninom iz Minnesote, koji je toliko vedar da se njegov lažni naglasak u stilu Boba Marleya širi dosadnim uredom poput virusa. Gotovo nas je uvjerio.

8. Go Daddy
Kontroverzni američki pružatelj usluga za ovu je šokantnu reklamu iskoristio poljubac između predivne Bar Refaeli i najstrašnijega nerda kojega su mogli pronaći. Osim što je Bar pokazala kako je prava profesionalka (ili nešto drugo?), poruka je jasna – uči, sine, uči!

7. Coca-Cola
Coca-Cola je dosad snimila stotine reklama, no tijekom vremena iz mnoštva kreativnih mozgova isisana je i posljednja trunka kreativnosti. U ovogodišnju reklamu natrpali su kauboje (Djanga?), beduine, bandu lorda Humungusa i autobus navijačica. Povrh toga, reklama je interaktivna – nastavak se nalazi na cokechase.com.

5. Skechers
Skechers za 2013. ima odličnu “dokumentarnu” reklamu s poslovičnim duelom gazele i geparda. Dakako, tu je i trčak s novim skechersicama GoRun2, koji će najbržoj kopnenoj beštiji pomrsiti račune, a da se ne oznoji.

4. Sony
Japanci su za svoju konzolašku uzdanicu God of War složili upečatljiv video koji izgleda kao križanac blockbustera Gladijator i 300. Dvominutni filmić izgleda predivno i moćno, a fanovima igre pružit će i nešto drugačiji pogled na dobro znanog Kratosa.

3. Got Milk?
Nejasno je zbog čega se mljekarska industrija uopće mora reklamirati, no reklama Got Milk? s Dwayneom “The Rock” Johnsonom zasigurno je pun pogodak. Dobra šega ima i nastavak na milkmustache.com.

2. Toyota
Nijemci imaju Kate Upton, ali se zato Toyota diči superpopularnom i šarmantnom Kaley Cuoco. Ona u ulozi dobre vile ispunjava želje četveročlanoj obitelji čiji članovi ni sami ne znaju što bi poželjeli. Ameri kritiziraju reklamu, a mi kažemo – baš je dobra!

1. Samsung
Već smo spominjali Samsungovo izrugivanje intelektualnom vlasništvu (popularan sport u SAD-u), no reklama je toliko dobra da je treba ponoviti. Paul Rudd i Seth Rogen dogovaraju s odvjetnikom (kojega igra Bob Odenkirk, poznat kao ljigavi advokat iz serije Na putu prema dolje!)
reklamu, ali bez korištenja “utuživih riječi”. Fantastična ideja i još bolja produkcija. El plato supremo!


Propustili ste