Još samo dva dana do jubilarnog izdanja Weekenda

Posjetitelji će se u Rovinju besplatno moći voziti ubeRIŠKAMA, FlixBus shuttlovima te Rog Pony i Nextbike biciklima. Na Weekend dolazi i Jon Laurence, najbolji digitalni urednik s britanskog Channela 4.

Još su samo dva dana ostala do početka jubilarnog Weekend Media Festivala, najvećeg događanja za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Europi koji se održava od 21. do 24. rujna u jedinstvenim prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju. Svoje jubilarno deseto izdanje Weekend Media Festival obilježit će uz najkvalitetniji i najbogatiji program do sada, zanimljive predavače te brojne panele i rasprave u kojima će uživati preko 4500 sudionika.

Među brojnim predavanjima ističe se ONE ON ONE: Kako dobiti veliku publiku za ozbiljne vijesti na kojem će Jon Laurence, voditelj nagrađivanog odjela digitala na britanskom Channel 4, objasniti kako osvojiti pažnju publike od 16 i 34 godine na platformama koje koriste uz vrlo ozbiljne i zahtjevne vijesti.

Na panelu Baby You Can Drive My Car predstavnici Ubera, FlixBusa, Nextbikea, Tura i HEP-a će raspravljati o budućnosti transporta te alternativnim rješenjima i novim modelima usluga prijevoza.

Posjetitelji će za ovo jubilarno izdanje Weekenda moći isprobati nekoliko alternativnih oblika prijevoza po Rovinju. Jedna od njih je ubeRIŠKA, Uberova usluga vožnje rikšom koja će biti besplatna i dostupna samo tijekom Weekenda, kao i jednokratna promocija Tura koji će po prvi puta ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj. FlixBus shuttle će besplatno voziti od hotela Amarina do Stare tvornice, a dodatne dvije opcije prijevoza osigurat će Rog Pony i Nextbike koji će omogućiti besplatno korištenje bicikala.

Dio programa jubilarnog Weekenda bit će posvećen nordijskim zemljama koje se smatra uzorom razvoja, novih tehnologija i regionalne suradnje. O nordijskoj praksi govorit će Mary Gestrin iz Nordijskog vijeća ministara, dok će Andres Granberg reći više o Facebookovom ulaganju u Švedsku koje je bilo prekretnica za nordijske zemlje.

Uz ozbiljne teme i rasprave, na bogatom repertoaru je i proslava desete godišnjice Weekenda koja počinje već u četvrtak, 21. rujna velikim partyjem otvorenja. Petak, 22. rujna rezerviran je za nastup Sajsi MC by Lampshade Media, nakon koje Jagermeister predstavlja “Probudit ću se sutra”: Nipplepeople, Nik Orosi & Pill Jackson. Za kraj proslave jubilarne obljetnice u subotu 23. rujna rezervirana je glazbena poslastica: Neno Belan i Fiumensi sviraju Đavole.

Više informacija potražite na weekendmediafestival.com.


Propustili ste