Moć istraživačkog novinarstva na Weekendu: Sve o skandalu koji je srušio najveće nogometno carstvo

Osim Jonathana Calverta koji je nogomet razotkrio kao prljavu igru, u Rovinju će o mobile-first praksi govoriti Googleov Dominik Osterholt.

Nakon mjeseci proučavanja milijuna stranica o mitu u FIFA-i, Jonathan Calvert i kolege iz The Sunday Timesa razotkrili su najveći skandal u povijesti nogometa. Bio je to kraj FIFA-e kakvu smo do tada poznavali. O svom 12-godišnjem iskustvu na čelu istraživačkog tima i rušenju visokih dužnosnika nogometne organizacije, Calvert će govoriti na Weekend Media Festivalu na predavanju “Novinarstvo koje je razotkrilo nogomet kao prljavu igru”.

Jonathan Calvert

Što je novo u Googleu i kako svoj posao prilagoditi za “Age of Assistance”, na predavanju “Google, kaj ima?” otkrit će nam Dominik Osterholt, voditelj programa za Google Digital Academy. Danas je mobile pokretač rasta za skoro svako poslovanje, a Osterholt će predstavit najvažnije prednosti i najbolje prakse koje bi digitalni oglašivači trebali pratiti kako bi ostali pri vrhu ovog izazova te iskoristili sve prilike mobile-first svijeta.

Dominik Osterholt

Hans Martin Megard, izvršni direktor Scandinavian Design Grupe, u svojem predavanju pokušat će objasniti kako je održivost podjednako izazov i prilika te kako pametne agencije ciljeve UN-a za održivi razvoj mogu koristiti kao sredstvo za izgradnju brendova. Iz McCann Grupe na Weekend Media Festivalu gostovat će i Srđan Šaper koji će kroz razgovor s direktorom festivala Tomom Ricovom raspravljati o aktualnim pitanjima iz područja marketinga, politike i glazbe.

A zabavnu povijest vašeg najdražeg 10-godišnjaka rođenog u godini krumpira, na sebi svojstven način donosi Robert Knjaz. U kratkom filmu o 10 godina Weekend Media Festivala, doznajte koliko smo alkohola do sada popili, koliko predavanja odslušali, kako je napuštena tvornica postala mjesto najboljih susreta, tko je kriv za najveći skandal Weekend Media Festivala, a koji se od njegovih osnivača fura na Bajagu.

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. rujna u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.


Propustili ste