Predstavljen program za drugi Dolce Vita Heritage Festival

Od 6. do 8. lipnja ove godine moći ćete doživjeti istinski retro doživljaj - idemo na drugi po redu Dolce Vita Heritage Festival!

Dolce Vita je heritage festival koji već drugu godinu zaredom slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima – glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani. Prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend svojim je posjetiteljima po prvi put prošle godine ponudio originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu te kulturni i gastronomski užitak.

U predivnom Rovinju, u samom centru grada, u staroj tvornici duhana od 6. – 8. lipnja ove godine moći ćete doživjeti istinski retro doživljaj! Uz bogati glazbeni program hrvatskih i stranih bendova, najboljih zagrebačkih i rovinjskih, ali i regionalnih restorana, izložbe oldtimera, vespi pa sve do vintage namještaja i vinila, plesnih radionica swinga, lindija, jivea, twista, projekcija vintage filmova, vintage frizeraja, ponovno ćemo udisat pravi zrak 50-tih i 60- tih godina!

Ove godine Dolce Vita ponosno predstavlja: Polecats – legendarni britanski neo rockabilly band, uz Stray Cats predvodnici rockabilly revivala. Trio Valore, britanska mod supergrupa koju čine članovi bandova Oasisa, Paula Wellera, The Who, Style Council, Paul McCartneya, Amy Winehouse… The Excitmens, uzbudljivi soul band s fenomenalnom pjevačicom iz Barcelone. Zatim, Ray Collins Hot Club poznati njemački rhythm’n’blues/jive band koji će rasplesati i najsuzdržanije posjetitelje. Dolaze i Good Fellas, talijanski swing kraljevi, Montefiori Cocktail iz Italije, čija je glazba korištena i u seriji “Seks i grad”, a od hrvatskih grupa tu su Swingersi, Billie and the Kids, B and the Bops

Na Dolce Viti moći će se pohađati i jednosatne radionice ljepote, u kojima se može naučiti kako i sami možete postati pin up diva 1950-tih.

Vintage market najpoznatijeg vintage restauratora namještaja iz 50-tih i 60-tih godina Igora Receka – Gangstera ove će godine stvoriti pravu filmsku scenografiju u staroj tvornici duhana u Rovinju, burlesque show u izvedbi internacionalne legendarne Kalinke Kalaschnikow iz Beča koja je upravo završila turneju u Kini ili tečaj radionica swing plesova na Dolce Viti, i ove će godine razveselit će mnoge.

Poseban dio Dolce Vita festivala je i njegov Wine & Dine. Na temelju uspješne prošle godine i ove je godine ostvarena suradnja s vodećim hrvatskim restoranima i vinarima poput Apetit Cityja, Lari & Penati, Hole in one pub, Rougmarina i Lobbyja.

Karte za Dolce Vitu su u prodaji preko sustava www.entrio.hr te na svim njihovim prodajnim mjestima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Rovinju, Rijeci, Puli i Osijeku.

Više informacija o Dolce Vita festivalu u Rovinju na službenoj stranici www.dolcevitafestival.com


Propustili ste