U digitalno doba učenje ne prestaje

U današnje, vrlo dinamično vrijeme učenje je proces koji traje kontinuirano.

Današnji tempo života, posao i okolina ne dopuštaju da taj proces ikad završi, pogotovo ako su vaša profesija ili posao povezani s izrazito dinamičnim područjima kao što je marketing, gdje se promjene događaju iz dana u dan. Ulaganje u sebe, vlastito znanje i vještine najvrjednije je što ćete učiniti u svome životu. No, osim plaćenih seminara i programa, što još u tom smislu možete učiniti već ove godine, i to besplatno? Donosimo vam nekoliko online odredišta za poboljšanje vaših vještina i unaprjeđenje znanja, što će vam svakako biti korisno.

Google vas poziva da prihvatite izazov
Sve polazi od studentskih dana i, naravno, Googlea. Pa, ako ste još uvijek student (ili potencijalni klijent koji poznaje nekog studenta 🙂 ), a volite digitalni marketing i želite da su rezultati vašega rada vidljivi odmah, evo izvrsne prigode da naučite novu vještinu, i to na stvarnome primjeru, natječući se s nekoliko tisuća timova na globalnoj razini. Google Online Marketing Challenge (GOMC) izazov je uz koji ćete naučiti planiranje i provedbu Google AdWords kampanje za odabranoga klijenta (poduzeće ili organizaciju). Natjecanje, odnosno sama provedba kampanje traje tri tjedna tijekom kojih vam Google daje na raspolaganje budžet od 250 $. Dakle, studenti, sve što vam treba je tim, mentor, klijent i želja za učenjem. Prijave za ovogodišnji GOMC još uvijek su u tijeku – sretno!

Još malo Googlea…
Želite li korak dalje od prehodnog, tu je i poznati Google AdWords Certification program. Svi vi koji se želite baviti AdWords oglašavanjem, a još nemate svoj certifikat, Google vas čeka širokih ruku. Bez obzira na to imate li iskustva s tim oblikom digitalnoga oglašavanja ili ne, uz dostupne materijale i webinare, te uz malo volje i truda, bez problema ćete svladati ovu vještinu, za što ćete dobiti i važeći certifikat kojim Google potvrđuje da ste pravi stručnjak na tom području.

Marketing na društvenim mrežama
Kao što i sami ističu u opisu svojega online tečaja, važnost marketinških aktivnosti poduzeća i organizacija na društvenim mrežama više nije upitna. Ako ste početnik na tom području, ALISON, besplatni online tečajevi, putem 11 modula pokrivaju osnovne koncepte i primjenu marketinga na društvenim mrežama te unaprjeđenje vještina planiranja i provedbe uspješne strategije marketinga na društvenim mrežama. Na kraju, polaganjem ispita možete provjeriti svoju uspješnost.

Umjesto “prave”, uđite u digitalnu učionicu
Jedno od popularnijih online odredišta za online tečajeve je i web stranica edX. Osim marketinških tema, na toj stranici možete naučiti više i o financijama, arhitekturi i dizajnu, umjetnosti, poboljšati znanje stranoga jezika ili možda osnove prava. U širokome izboru područja tečajeva koje pružaju izbor je na vama, ovisno o vašim interesima i željama. Trenutačno, u tijeku je tečaj o analizi i primjeni podataka u poslovanju, a koji su ostali popularni tečajevi koji počinju uskoro, možete saznati u rasporedu na njihovoj web stranici.

“Keep calm, I’m a mentalist”
Ne, nije riječ o Patricku Janeu i preporuci da gledate seriju Mentalist. Bez obzira na to bavili se digitalnim ili klasičnim (offline) marketingom, svakodnevno dolazite u kontakt s raznim ljudima, sadašnjim i potencijalnim klijentima, korisnicima, kolegama… A uz to, za marketingaše se redovite veže pojam kreativnosti i razmišljanja izvan okvira. Pa, evo jednoga tečaja koji će vam pomoći unaprijediti vještine razmišljanja izvan okvira i “čitanja” ljudi te razumijevanja između redaka. Mentalizer education neće vas učiti trikovima kakve izvodi Jane. Putem lekcija, od kojih je svaka kompleksnija i nadovezuje se jedna na drugu, naučit ćete kako biti bolji sugovornik i slušatelj, kako prepoznati i “pročitati” body language kod svojih sugovornika, ali i kako upravljati i kontrolirati vlastiti govor tijela. Iako vam, sudeći prema samom nazivu možda zvuči čudno, takav tečaj dobro će vam doći ako ste, primjerice, početnik u odjelu prodaje ili se dio vašega posla odnosi na pregovaranje i sklapanje dogovora.

Ostala, cool online odredišta na kojima možete poboljšati svoje vještine

Osim online tečajeva, tu su i podcasti na temu marketinga, a među popularnijima su Entrepreneur on Fire na kojemu poduzetnici dijele svoju mudrost i umijeće poslovanja. Tjedne rasprave o događanjima i novostima iz područja marketinga pronaći ćete na podcastu Marketing over coffe, dok na I love marketing i Duck Tape Marketing podcastima, među ostalim, možete preslušati intervjue sa stručnjacima iz različitih područja digitalnoga marketinga.

Želite li biti u tijeku s novostima i učiti više o marketingu, korisno je pratiti i blogove poznatih svjetskih, ali i domaćih marketinških agencija i influencera jer – tko vas može bolje naučiti zanatu od onih koji se time bave svakodnevno.

cta-planb-3


Propustili ste