BabyWatch – ”must have” aplikacija za trudnice

Pitanje za sve buduće majke – želite li pratiti razvoj vašeg djeteta između ginekoloških pregleda? Naravno da želite, a u tome će vam pomoći BabyWatch, aplikacija za pametne telefone koja će ginekološki pregled preseliti u vaš dom

Da odmah naglasimo, BabyWatch ne može zamijeniti pravi ginekološki pregled, no može uvelike pomoći svim budućim majkama te im ponuditi odgovore na pitanja o trudnoći. A najveće pitanje je definitivno – kako mogu znati da je sve u redu s mojom bebom?

Kako i kaže sam tim koji stoji iza aplikacije, buduće mame iza sebe mogu imati odličan tim doktora, no oni ne mogu biti s njima 24 sata na dan. Naravno, uvijek postoje skupa rješenja poput kućnoga ultrazvuka ili privatnih pregleda, no zato je tu BabyWatch. Uz pomoć maloga dopler ultrazvuka i mobilne aplikacije, trudnice mogu provjeravati stanje svoje bebe kad god to zažele te poslušati i vizualizirati otkucaje srca, a to iskustvo potom podijeliti s najmilijima.

Iza projekta stoje Sandro Mur, Urška Sršen, Davor Runje i Petra Črnac, koji kažu kako je BabyWatch već testiran na nekolicini trudnica te da ih je feedback jednostavno oduševio. Isto tako, naglašavaju da BabyWatch nije samo ideja koja traži investitore, već da je to gotov produkt koji je u potpunosti spreman izaći na tržište. Aplikacija je spremna dok se uređaji izrađuju, a izlazak cijelog paketa planira se za početak srpnja.

Kako cijela stvar zapravo funkcionira? BabyWatch koristi dopler transduktor koji koristi zvučne valove kako bi reproducirao pokrete, upravo one kakve stvaraju otkucaji bebina srca. Aplikacija potom uklanja šum iz signala, izračunava otkucaje te ih reproducira – zvučno i slikovno – na zaslonu telefona. Zgodan dodatak aplikaciji jest mogućnost da se otkucaji srca pošalju mailom prijateljima i obitelji, ili pak podijele na društvenim mrežama.

Kako do BabyWatcha? Već sada možete postati vlasnik uređaja prednarudžbom na portalu IndieGogo.com na kojemu je pokrenuta funding-kampanja, a čiji je cilj prikupiti 100 tisuća dolara kao ulog za daljnji razvoj projekta. Već su u planu nove, poboljšane opcije za dijeljenje, praktični savjeti za praćenje trudnoće i razvoj djeteta, kao i nova generacija dopler uređaja.
Više o samom projektu pogledajte u ovom videu:


Propustili ste