Za IdejaX i Mixx prijavljena 183 rada

U okviru najznačajnije hrvatske marketinške manifestacije Dani komunikacija natjecanje IdejaX nagrađuje najkreativnije radove bez obzira na vrstu medija, a natjecanje Mixx nagrađuje najbolje radove u digitalnim medijima

U sklopu Dana komunikacija koji će se održati 15. – 18. svibnja u Rovinju i ove se godine dodjeljuju nagrade Mixx i IdejaX.

Nagrada Mixx dodjeljuje se za najbolje digitalne kampanje, a za nju ove godine konkurira 60 radova. Za nagradu X natječu se 123 rada što je 17 radova više nego lani, a ova se nagrada dodjeljuje najboljim kreativnim dostignućima bez obzira na vrstu medija.

Kod natjecanja Ideja X najveći broj prijava je zabilježen u kategorijama: Telekomunikacijske usluge, Samopromocija i korporativne komunikacije te Najbolja cjelovita kampanja. Radove je prijavilo 36 agencija koje su radile na kampanjama za 74 različita oglašivača. Pristigle radove komentirao je Jakov Vilović, predsjednik žirija nagrade X: “Veći je broj prijava i, što je važnije, veći je broj kvalitetnih radova. Osim poslovično kreativnih kategorija samopromocije i društvenih akcija, ove godine imamo hrabrih i zanimljivih radova gotovo u svim kategorijama tako da je žiriranje bilo pravi izazov i užitak.”

Za nagradu Mixx ove godine bori se 19 agencija koje su prijavile radove za 42 oglašivača. Kategorije s najviše prijavljenih radova su Brand Awareness Campaign, Website, Content Marketing and Social Media. Predsjednik žirija nagrade Mixx Vanja Bartelan je izjavio: “Zadovoljan sam ovogodišnjim natjecanjem na koje su prijavljeni neki zaista zanimljivi i kvalitetni radovi. Ove godine smo uveli novu kategoriju ‘Content Marketing & Social Media’ koja je debitirala s najvećim brojem prijavljenih radova od svih kategorija – tako da je to bio pun pogodak.“

Pobjednici natjecanja će biti proglašeni na Danima komunikacija u petak, 16. svibnja u 21:00 na svečanoj dodjeli nagrada u hotelu Lone u Rovinju.

Sve informacije o Danima komunikacija mogu se pronaći na internetskoj stranici festivala: www.danikomunikacija.com.


Propustili ste