Vintage kultura još jednom osvojila Rovinj

Jučer je na bazenima TN Amarin počeo treći po redu vintage festival Dolce Vita koji i ove godine slavi kulturu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća u svim njezinim izdanjima - glazbi, filmu, modi, dizajnu, plesu i hrani.

Od 11. do 14. lipnja, u Rovinju, ali i na lokacijama u sklopu predivnog turističkog kompleksa Amarin, četiri kilometra udaljenom od grada, okupili su se brojni umjetnici, glazbenici i razni entuzijasti koji slave to razdoblje sredine prošlog stoljeća i napravili sve da što vjernije posjetiteljima dočaraju sve ljepote tog “slatkog života” 50-ih i 60-ih godina. Dolce Vita je svojevrsni vremeplov u vrijeme stila, u klasična mediteranska ljeta tih 50-ih i 60-ih pa su tako i ove godine, svojim nastupom, Rovinj oduševili Johnny and his Rockin’ Tunes sa fenomenalnim Marijem Petrekovićem, zvijezda festivala Mike Sanchez koji je publiku ostavio bez daha te vrhunske Laddyvette, tri simpatične i talentirane pjevačice i glumice čiji je stil mješavina novih pjesama u vintage stilu i klasika pop muzike 80-tih i 90-tih koje interpretiraju kroz swing i komične skečeve vrhunski zagrijala Dolce Vita publiku. Posebna poslastica Dolce Vite bila je poznata hrvatska pinupica – Ana Perduv koja nam je priredila dva burlesque nastupa, posebno koreografirana za Dolce Vitu.

Preko dana na bazenima se mogao doživjeti pravi «slatki život». Od radionice frizura i šminkanja poput pravih hollywoodskih diva, do brijanja u Barber Shopu pa sve do modne revije i nekoliko plesnih radionica tijekom dana.

Danas Dolce Vita nastavlja. Na glavnom rovinjskom trgu će nastupiti sada već tradicionalni na Dolce Viti – Swingersi. Ovog puta kao posebno pojačanje Swingersima s Markom Toljom, istinski zaljubljenik u retro zvuk i stil. Tolja će izvesti nekoliko pjesama sa Swingersima i tako nas povesti u pravi vremeplov swinga.

Dok kasnije u klubu nastupaju talijanski bend Sugar Daddy & the Cereal Killers na Dolce Viti će predstaviti svoje novo izdanje, Easy Tiger. Riječ je o bendu koji je stekao ime energičnim live nastupima po uzoru na one s afro-američke scene 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća a kojeg je osnovao Simone Caputo zvan Sugar Daddy u Milanu 2009. Zvuk im je mješavina R&B-a, jivea, boogieja i rock&rolla a izvode i covere classic bluesa, soula i swinga, izvođača kao što su Muddy Waters, Ray Charles, Little Richard i Luis Prima, a Tomo Ricov, organizator Dolce Vite, kaže kako su na lanjskoj Dolce Viti upravo oni napravili najbolji tulum.

Na binu će se danas popeti i talijanska skupina Twist and Shout, čiji nastupi se najavljuju kao “eksplozivni plesni show” kao i sedmeročlani internacionalni band The Juke Box Royals, koji se posvetio zvuku 40-ih i 50-ih godina.

Više informacija saznajte na službenim stranicama festivala:

www.dolcevitafestival.com 

https://www.facebook.com/DolceVitaRovinj

Ladyvette #50s #vintage

A video posted by Boris Licina (@borislicina) on


Propustili ste