Ivan Gavran: Sablja

Domaći tehno triler oduševio je čitatelje - ako još niste među njima, svakako budite!

Pri opisu ovog romana koriste se izrazi poput military SF, tehno-triler ili space opera, a moglo bi ga se opisati i kao alternativnu povijest Zemlje, budući da se radnja odvija u 2001. godini, kad su stanovnici Zemlje istrijebljeni, a glavni junak, pilot lovca mlažnjaka Gordan Tomašević, ostaje posljednji od svoje vrste koji pokušava obraniti dostojanstvo Zemlje, progonjen još uvijek živim sjećanjima na rat u BiH i Hrvatskoj.

Ako ste i zamijetili ovu knjigu (bolje rečeno – knjižurinu od petstotinjak stranica) među brojnim drugim knjigama najvjerojatnije vas nije zainteresirala njezina nezanimljiva pa čak i dosadna vanjština. To je velika šteta, budući da je riječ o – po mnogima – jednom od ponajboljih, ako ne i najboljem domaćem SF romanu u zadnjih nekoliko godina.

Radi se zapravo o svojevrsnom fenomenu, jer je riječ o romanu-prvijencu potpuno nepoznatog autora (rodom iz Sarajeva, s prebivalištem u Splitu), koji je jednoglasno oduševio sve domaće znalce i štovatelje žanra. Ne dopustite da prođe još jedna godina bez ove knjige u vašim rukama!


Propustili ste