Video: Defiance – nova SF serija stiže na internet i televiziju

Defiance je nova znanstveno-fantastična televizijska serija, koja će debitirati paralelno s MMO (massive multiplayer online) igrom istoga sadržaja. Serija se počinje emitirati na programu SyFy 15. travnja, a igru razvija Trion Worlds i dostupna je već danas u beta-inačici

Ono što je zanimljivo jest činjenica da prvi put jedan ovakav, u osnovi televizijski projekt, istovremeno kreće u kampanju na “dvije fronte”. Dosad je običaj bio prvo “iskušati vodu” pa tek onda lansirati sadržaj koji će dopunjavati samu TV seriju (ili krpati rupe između sezona). Naravno, formula je prokušana: famozna serija Izgubljeni svojevremeno je pionirski puštala minutne webizode nakon sezona i otvarala internetske stranice sa sadržajima iz serije, na koje su se fanovi lijepili kao muhe na… nešto ljepljivo.

Nešto kasnije objavljena je i videoigra Lost u skupoj produkciji Ubisofta, a njezin su primjer slijedili i AMC-ovi megauspješni Živi mrtvaci, koji će se tako, osim postojeće klikačke avanture, uskoro moći tamaniti i u pucačini iz prvoga lica. Dakako, s dva omiljena hillbillyja u naslovnim ulogama.

Kako bilo, televizijski Defiance kreće otprilike tragom Spielbergove Falling Skies. Godina je 2046., izvanzemaljci su zabili svoj divovski brod u Zemlju, usput je malo prilagodili sebi te poharali. Naši junaci stanovnici su grada Defiance, u kojemu Zemljani i izvanzemaljci Votani žive zajedno, a radnja prati Zemljanina Jeba Nolana i izvanzemaljku Irisu.

Producenti tvrde da se serija i igra mogu posve odvojeno konzumirati, ali se ipak nadaju kako će dvotjedna PC i konzolaška kampanja unovačiti velik broj novih TV gledatelja.


Propustili ste